Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

Vegan πίτσα με πέστο και λαχανικά

Η πίτσα ταιριάζει τα χειμωνιάτικα βράδια στο σπίτι, με ταινία, κουβέρτα, γάτες και παιδιά στην αγκαλιά. Κι όσο κι αν έχουμε κάποιες αγαπημένες συνταγές, πάντα θέλουμε να πειραματιζόμαστε και να δοκιμάζουμε κι άλλες.

Στο top 5 μας, λοιπόν, είναι κι αυτή εδώ η vegan πίτσα με πέστο και λαχανικά, η πιο πράσινη (κυριολεκτικά και μεταφορικά) πίτσα που έχετε φάει ποτέ.

Μπορείτε να τη φτιάξετε πολύ εύκολα ξεκινώντας από το πέστο.

Υλικά
2 φλιτζάνια φρέσκο βασιλικό
2 κ.σ. κουκουνάρι ή καρύδι
3 μεγάλες καθαρισμένες σκελίδες σκόρδου
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
3-4 κ.σ. διατροφική μαγιά εμπλουτισμένη με Β12
λίγο αλάτι
2-3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3-4 κ.σ. νερό

Οδηγίες
Προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό στο μπλέντερ και χτυπήστε τα, προσθέτοντας ανά διαστήματα λίγο-λίγο το ελαιόλαδο. Προσθέστε σταδιακά και λίγο νερό μέχρι να πάρει τη σύσταση και την πυκνότητα που θέλετε. Δοκιμάστε και προσαρμόστε αναλόγως το αλάτι, τον βασιλικό κ.ο.κ. Αν σας περισσέψει, μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα ή στην κατάψυξη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Απλώστε το πέστο στη ζύμη πίτσας και προσθέστε λαχανικά της αρεσκείας σας. Εμείς το κάναμε με πράσινα λαχανικά, μπρόκολο και αρακά, τα οποία μαγειρεύουμε πρώτα στον ατμό. Έπειτα τα βάζουμε πάνω στο πέστο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Μόλις είναι έτοιμη, προσθέστε ρόκα και αβοκάντο, αν θέλετε πασπαλίστε και με μπαλσάμικο και απολαύστε!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.