Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Σεμινάρια υποστήριξης ανοσοποιητικού

d

Συνεδρία διατροφικής εκπαίδευσης για υποστήριξη ανοσοποιητικού με ειδική αναφορά σε παθήσεις ανοσοποιητικού, χρόνια φλεγμονή και μικροβίωμα εντέρου.

Η διαδικασία διαρκεί κατά μέσο όρο 60 λεπτά και η εκπαίδευση αφορά τις αιτίες που μας οδηγούν σε χρόνια φλεγμονή και ανοσολογικές αντιδράσεις-αυτοάνοσα. Καλύπτονται:

✓ Οι παράγοντες που διαταράσσουν το μικροβίωμα του εντέρου, ώστε να αυξάνονται τα παθογόνα βακτήρια και να «μεταλλάσσονται» τα υπάρχοντα καλά (θεωρία: good bacteria gone bad).

✓ Ο τρόπος που μπορεί να επηρεαστεί ο εγκέφαλος από τη δυσβίωση του εντέρου και οι συνέπειες αυτού (σύγχυση εγκεφάλου [brain fog], νευροεκφυλιστικές παθήσεις όπως Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον, κ.ο.κ.).

✓ Οι τύποι διατροφής που έχουν ερευνηθεί (νηστειοθεραπεία, κετογονική δίαιτα, φυτοφαγική διατροφή) και ποια είναι η καλύτερη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

✓ Τι πρέπει να κάνουμε σε ολιστικό επίπεδο και πώς μπορούμε να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας για τη βελτίωση της υγείας μας (προτάσεις για καλύτερη ποιότητα ύπνου, απομάκρυνση τοξικών και βλαβερών ουσιών από την κουζίνα μας, σωστή αποθήκευση τροφίμων, τρόποι μαγειρέματος, ετικέτες τροφίμων, ποια βιολογικά τρόφιμα επιλέγουμε και ποια αποφεύγουμε και πολλά ακόμη).

Δίνεται πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Επιμέρους πληροφορίες

Δίνονται εξατομικευμένες διατροφικές οδηγίες ύστερα από λεπτομερές ιστορικό και συνδυασμοί γευμάτων όπως και πρωτόκολλο για τη σωστή χρήση και δοσολογία των συμπληρωμάτων διατροφής. Συμπεριλαμβάνεται η δωρεάν αποστολή του “Απόλυτου θερμιδομετρητή” όπου συμβάλλει στην εκπαίδευση ποιότητας θερμίδων /πρωτεϊνών/λιπαρών/γλυκαιμικού δείκτη καθώς και αποστολή εκπαιδευτικού υλικού μέσω email από την τρίωρη ομιλία της  Κυριακής Μαρσέλου σχετικά με την αυτοανοσία, χρόνια φλεγμονή και brain fog.

Η συνεδρία κλείνεται βάσει της ανάγκης του ασθενή/ενδιαφερόμενου και της διαθεσιμότητας της τρέχουσας περιόδου και περιλαμβάνει μια συμπληρωματική συνεδρία τηλεφωνική /skype διάρκειας 15 λεπτών 7 ημέρες μετά την επικοινωνία. 

Σε περίπτωση τηλεφωνικής/skype συνεδρίας οι διατροφικές οδηγίες αποστέλλονται μετά τη συνεδρία Skype εντός 24 ωρών.

Είστε επαγγελματίας υγείας;

Η εκπαίδευση τροποποιείται σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος είναι επαγγελματίας υγείας και δίνεται βάση σε evidence-based έρευνες και συνδυασμούς γευμάτων με βάση την συνεργιστική δράση των τροφών, το λεγόμενο culinary medicine (Ιατρική μαγειρική).

Ένα νέο, επιστημονικά τεκμηριωμένο πεδίο της ιατρικής που μπλέκει την τέχνη του φαγητού και της μαγειρικής με την επιστήμη της ιατρικής. Η ιατρική μαγειρική αποτελεί ήδη μέρος εκπαιδευτικού προγράμματος σε αμερικανικές ιατρικές σχολές από το 2003, ενώ το πρώτο κέντρο ιατρικής μαγειρικής άνοιξε το 2013 στο Πανεπιστήμιο Tulane στη Νέα Ορλεάνη κι έκτοτε, κάποιες ιατρικές σχολές διδάσκουν την ιατρική μαγειρική σε προπτυχιακούς φοιτητές στο πλαίσιο προαιρετικών μαθημάτων, ενώ κάποια νοσοκομεία προσφέρουν προγράμματα ιατρικής μαγειρικής στο ιατρικό προσωπικό και στο κοινό.

Call Now Button