Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Πέστο παντζαριού

1 min reading time

Το πέστο γενικότερα είναι μια επιλογή που εκτός από ζυμαρικά, μπορεί να ταιριάξει σε μια τορτίγια, σε ένα σάντουιτς, σε ένα κράκερ, σε κριτσίνια κ.ο.κ. Γι’ αυτό και το φτιάχνουμε συχνά στο σπίτι μας.

Αυτή τη φορά για αλλαγή, δοκιμάσαμε να φτιάξουμε μια διαφορετική εκδοχή από την κλασική, προσθέτοντας ένα ακόμη υλικό που αγαπάμε πολύ κι έχει πολύ χρώμα και πολλά αντιοξειδωτικά: το παντζάρι.

Η δοκιμή έγινε στις γιορτές, όπου το συνδυάσαμε με κράκερ και φυτικό τυρί ως ένα πολύ νόστιμο amuse bouche, αλλά διαπιστώσαμε ότι ταιριάζει και με όλα τα παραπάνω και μας δίνει την ευκαιρία να φάμε λίγο παντζάρι… αλλιώς.

Υλικά
2-3 παντζάρια
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
βασιλικό
κουκουνάρι
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Οδηγίες
Σε ένα κατσαρολάκι με νερό, βράστε τα παντζάρια σας. Μόλις μαλακώσουν, κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και χτυπήστε τα στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον βασιλικό, το κουκουνάρι, τον χυμό λεμόνι και αλάτι-πιπέρι

Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, είναι έτοιμο. Εμείς το απλώσαμε σε κράκερ, με φυτικό τυρί και βασιλικό (μπορείτε να δοκιμάσετε και κάππαρη ή κουκουνάρι ή φύτρα) και το απολαύσαμε με κόκκινο κρασί!

Call Now Button