Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Πανεύκολη μους σοκολάτας με ρεβίθια χωρίς ζάχαρη

Είχατε φανταστεί ποτέ ότι τα ρεβίθια που ίσως τρώγατε με το ζόρι στην παιδική σας ηλικία, θα γινόταν κάποτε βασικό υλικό σε σοκολατένιο γλυκό που εγγυώμαι πως θα γίνει το αγαπημένο σας;

Τα γλυκά στα οποία προσθέτουμε λαχανικά (βλ. carrot cake ή brownie με γλυκοπατάτα και παντζάρι ή και όσπρια, βλ. κουλουράκια με ρεβίθια) ολοένα και πληθαίνουν, είναι λαχταριστά και δεν υπάρχει κανένας λόγος γιατί να μην απολαμβάνουμε γλυκά με φυτικές ίνες από φυτικές τροφές και υψηλή διατροφική αξία.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, αυτή τη φορά αξιοποιούμε τα ρεβίθια σε μια μους σοκολάτας, πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, χωρίς ζάχαρη, με μελάσα πλούσια σε σίδηρο και πολυφαινόλες στη θέση της, καλά λιπαρά από το ταχίνι και αντιοξειδωτικά από το αγαπημένο κακάο.

Τέλεια ιδέα για όσους δοκιμάζουν τώρα τη vegan φιλοσοφία, αλλά και όσους θέλουν να τρώνε πιο υγιεινά, εναλλακτικά γλυκά.

Υλικά
250 γρ. ρεβίθια
3 κ.σ. μελάσα
3 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. ταχίνι
1 βανίλια

Οδηγίες
Το πρώτο βήμα είναι να βάλετε τα ρεβίθια σας σε ένα μπολ με νερό και να τα μουλιάσετε όλο το βράδυ. Την επόμενη ημέρα, βράστε τα ρεβίθια σας καλά, για περίπου 2 ώρες. Όταν μαλακώσουν, σουρώστε τα.

Στη συνέχεια, βάλτε τα ρεβίθια σας στο μπλέντερ και χτυπήστε τα με τη μελάσα, το κακάο, το ταχίνι και τη βανίλια. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τη γλυκύτητα.

Tip: Μπορείτε να κρατήσετε το νερό στο οποίο έβρασαν τα ρεβίθια σας, να το καθαρίσετε από υπολείμματα και να το χτυπήσετε, αφού κρυώσει, με μίξερ χειρός μέχρι να αποκτήσει υφή σαν μαρέγκα. Έτσι θα φτιάξετε τη δική σας aquafaba, την οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε για 3 ημέρες στο ψυγείο και να την αξιοποιήσετε σε κάποιο άλλο γλυκό, αντί για αυγά.

Call Now Button