Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Vegan κουλουράκια σοκολάτας με ρεβίθια

Η αλήθεια είναι ότι τα κουλουράκια είναι μια εύκολη λύση σνακ, τόσο για τα παιδιά, όσο και για εμάς στο γραφείο. Όταν, όμως, δεν είναι σπιτικά, περιέχουν ζάχαρη, φοινικέλαια, βούτυρο κι ένα σωρό συστατικά, τα οποία σίγουρα δεν θέλουμε στον οργανισμό μας. Αν, όμως, υπήρχαν κουλουράκια που θα μπορούσαμε να τα φάμε άφοβα και να μας κάνουν και καλό; Να μας παρέχουν θρεπτικές ουσίες όπως πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και να μην μας… «τρώνε» όταν τα τρώμε; Και μαζί με όλα αυτά να έχουν και τέλεια γεύση; Πολύ καλό για να είναι αληθινό; Καθόλου! Mise en place, προθερμαίνουμε φούρνο και πάμε!

Υλικά
1 κ.σ. σπόροι chia ή λιναρόσπορο τριμμένο
3 κ.σ. νερό
1 ½ φλιτζάνι βρώμη
½ φλιτζάνι φιστικοβούτυρο
¾ κ.γ. baking powder
¾ κ.γ. μαγειρική σόδα
¼ κ.γ. αλάτι
1 φλιτζάνι chocolate chips μαύρης σοκολάτας
1 ½ φλιτζάνι μαγειρεμένα ρεβίθια
¾ φλιτζανιού ζάχαρη καρύδας
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατέψτε τους σπόρους chia ή λιναρόσπορο με νερό και αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά. Αυτό θα είναι το υποκατάστατο αυγού σε αυτή τη συνταγή.

Σε ένα μπλέντερ, χτυπήστε τη βρώμη ώστε να γίνει αλεύρι και μεταφέρετέ τη σε ένα μεγάλο μπολ. Εκεί προσθέστε το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι όλα να αναμειχθούν καλά.

Στο μπλέντερ τώρα, προσθέστε το φυστικοβούτυρο, τα ρεβίθια, το φυτικό γάλα, τη ζάχαρη καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές και κρεμώδες αποτέλεσμα.

Τώρα ήρθε η ώρα να προσθέσετε το μείγμα με τα ρεβίθια, αλλά και το μείγμα με τους σπόρους chia στο στεγνό μείγμα με το αλεύρι. Προσθέστε τα όλα και ανακατέψτε καλά μέχρι να αναμειχθούν όλα μεταξύ τους, προσέχοντας, όμως, να μην το παρακάνετε. Στο τέλος, προσθέστε και τα chocolate chips και κάντε ένα τελευταίο ανακάτεμα.

Ήρθε η ώρα να πλάσετε τα κουλουράκια σας. Θα χρειαστείτε ποσότητα περίπου μιας κουταλιάς της σούπας τη φορά για κάθε κουλουράκι. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήστε για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Έτοιμα!

Tip
Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε την ζάχαρη καρύδας με μελάσα για ακόμη πιο υγιεινό αποτέλεσμα.
Επίσης, αν είστε chocoholics, μπορείτε σε μια παρτίδα να προσθέσετε κακάο ή χαρουπάλευρο για πιο σοκολατένια γεύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.