Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Αντιφλεγμονώδες ρόφημα με φυτικό γάλα

Το έχετε ρίξει κι εσείς στα ροφήματα αυτό το διάστημα; Εμείς μιας και μένουμε σπίτι, όπως και ελπίζω οι περισσότεροι, φροντίζουμε πολύ περισσότερο τα γεύματά μας οικογενειακώς και κάνουμε και υγιεινές προσθήκες, για να είμαστε και να νιώθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, με ενισχυμένη άμυνα και λιγότερο στρες (όσο να ΄ναι, οι πανδημίες στρεσάρουν), ακολουθώντας πάντα το πρότυπο της vegan διατροφής που τόσο έχουμε αγαπήσει και ενστερνιστεί.

Μια αγαπημένη επιλογή που κάνουμε τελευταία σχεδόν καθημερινά, είναι και αυτό το πραγματικά εκπληκτικό «χρυσό» γάλα, το οποίο εκτός του ότι μας χαλαρώνει, έχει και ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ ενισχύει και το ανοσοποιητικό, κάνοντας καλό και στον εγκέφαλο.

Ο κουρκουμάς που περιέχει και του δίνει το χρυσαφένιο του χρώμα έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, όπως και η κανέλα, ενώ το πιπέρι βοηθά στην απορρόφησή του.

Ο κουρκουμάς, επίσης, φαίνεται ότι δεσμεύει την αμυλοειδή πρωτεΐνη, μειώνοντας το φορτίο στον εγκέφαλο και πιθανόν μειώνοντας την πιθανότητα νευροεκφυλιστικής βλάβης.

Ακόμη, το ρόφημα είναι πλούσιο σε σίδηρο χάρη στη μελάσα από Emelia Fine Foods, που δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία και παρασκευάζεται με την παλιά παραδοσιακή συνταγή της φυγοκέντρησης και του βρασμού σε χαμηλή θερμοκρασία.

Πέραν όλων των οφελών των συστατικών του, θα διαπιστώσετε ότι το ρόφημα αυτό φτιάχνεται πολύ εύκολα σε 5 λεπτά, με μόλις 6 υλικά που σίγουρα θα έχετε στην κουζίνα σας, είναι λαχταριστό και πολύ ιδιαίτερο.

Υλικά

2 φλιτζάνια φυτικό γάλα
½ κ.γ. σκόνη κουρκουμά
1 στικ κανέλας ή ¼ κ.γ. σκόνη κανέλας
1 κομματάκι φρέσκο τζίντζερ ή 1/8 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
Λίγο μαύρο πιπέρι
2 κ.γ. μελάσα Emelia Fine Foods
Λίγο κρόκο Κοζάνης

Οδηγίες

Πάρτε ένα μικρό κατσαρολάκι και ρίξτε το φυτικό σας γάλα κι έπειτα όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας με αναδευτήρα για να αναμειχθούν καλά. Ζεστάνετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού, αλλά μην το βράσετε.

Δοκιμάστε και κάντε τις απαραίτητες προσθήκες κι αν χρησιμοποιήσατε στικ κανέλας και φρέσκο τζίντζερ, αφαιρέστε τα πριν το σερβίρετε –η αλήθεια είναι πως αν έχετε τη δυνατότητα, προτιμήστε τα από τη σκόνη, η οποία μπορεί να αφήσει κατακάθι.

Απολαύστε το ζεστό!

Tip

Για έξτρα δόση ασβεστίου, μπορείτε να προσθέσετε ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού σαλέπι, το οποίο κάνει καλό στην αναπνοή, τον βήχα και τη βρογχίτιδα, ενώ δρα και κατά του άγχους.

Αφήστε μια απάντηση

Call Now Button