Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Αγελαδινό γάλα και τοξίνες: τι λέει νέα έρευνα

Οι έρευνες που αποδεικνύουν τις βλαβερές επιδράσεις που μπορεί να έχει το ζωικό γάλα στην υγεία μας όλο και πληθαίνουν, τονίζοντας όχι μόνο τη μη αναγκαιότητά του, αλλά και τη σημασία που έχει να το αποφύγουμε. Σε αυτές έρχεται να προστεθεί άλλη μία από το Πανεπιστήμιο Martin Luther Halle-Wittenberg (MLU) και το Ινστιτούτο Leibniz Φυτικής Βιοχημείας (IPB), η οποία βρήκε ότι οι αγελάδες μπορούν να μεταφέρουν την τοξίνη υπογλυκίνη Α μέσω του γάλακτός τους. Συγκεκριμένα, οι αγελάδες που έβοσκαν σε χωράφια που βρίσκονται κοντά σε ψευδοπλάτανο φάνηκε ότι παρουσίαζαν μικρές ποσότητες της τοξίνης στο γάλα τους.

Τι είναι, όμως, αυτή η υπογλυκίνη Α; Πρόκειται για μια τοξίνη που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια σε ανθρώπους. Η ουσία αυτή εμπλέκεται με τον μεταβολισμό ενέργειας του οργανισμού, παρουσιάζοντας ως τυπικό σύμπτωμα τα πολύ χαμηλά επίπεδα σακχάρου του αίματος.

Οι ερευνητές εξέτασαν γάλα από αγελάδες σε μια φάρμα στη βόρεια Γερμανία και παρ’ όλο που βρέθηκε η τοξίνη, δεν είναι ξεκάθαρο πόση ποσότητα πρέπει να λάβουν οι αγελάδες ώστε να γίνουν τα επίπεδά της επικίνδυνα στο γάλα. Η υπογλυκίνη Α βρέθηκε σε μόλις δύο δείγματα ωμού γάλακτος σε μια από τις φάρμες στο βοσκοτόπι των οποίων υπήρχε ένας ψευδοπλάτανος. Αν και θεωρούνται χαμηλές συγκεντρώσεις, το γεγονός ότι προκύπτουν από την ύπαρξη ενός μόνο δέντρου στην περιοχή και με δείγμα από δεξαμενή συλλογής, θεωρείται ανησυχητικό.

Η μελέτη αυτή είναι η πρώτη που δείχνει ότι οι αγελάδες φαίνεται να προσλαμβάνουν μέρη του ψευδοπλάτανου που περιέχει την τοξίνη και να τη μεταφέρουν στο γάλα, κάτι που εγείρει πολλά ερωτήματα.

Η βιομηχανία γαλακτοκομικών έχει επίσης γίνει αντικείμενο διαμαχών για τις σκληρές πρακτικές της στα ζώα, ενώ η κατανάλωση γαλακτοκομικών έχει συνδεθεί πολλάκις με διάφορα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της ακμής, της ορμονικής ανισορροπίας, του καρκίνου, του καρκίνου του προστάτη και έχει πολλές παρενέργειες (δείτε εδώ περισσότερα).

Προτιμήστε, λοιπόν, στην καθημερινότητά σας κάποιο φυτικό γάλα, χωρίς ζάχαρη, και ακόμα καλύτερα, φτιάξτε το μόνοι σας στο σπίτι.

Δείτε συνταγή για φυτικό γάλα εδώ και τις επιλογές σας για φυτικά γάλατα εδώ.

Πηγή
https://pressemitteilungen.pr.uni-halle.de/index.php?modus=pmanzeige&pm_id=5250

Αφήστε μια απάντηση

Call Now Button