Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Vegan τηγανίτες με σπανάκι

Να ένας ωραίος τρόπος να φάτε περισσότερο σπανάκι, εσείς και τα παιδιά, και να αναβαθμίσετε το γεύμα σας: τηγανίτες με σπανάκι! Είναι πανεύκολες, vegan, πράσινες (κυριολεκτικά) και πεντανόστιμες, ενώ μπορείτε να τις φτιάξετε και χωρίς γλουτένη, με αλεύρι αμυγδάλου. Να θυμάστε ότι το σπανάκι στα 100 γραμμάρια μας παρέχει το 15% του σιδήρου που χρειαζόμαστε καθημερινά, γενναία δόση βιταμίνης Α και περίπου το 40% βιταμίνης C που χρειαζόμαστε, αλλά και ασβέστιο και μαγνήσιο.

Υλικά
2 φλιτζάνια σπανάκι
1 φλιτζάνι αλεύρι (δοκιμάστε ολικής ή αμυγδάλου)
1 φλιτζάνι φυτικό γάλα της αρεσκείας σας
λίγο αλάτι
1-2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες
Πλύνετε καλά το σπανάκι σας, και έπειτα προσθέστε το μαζί με το γάλα, το αλάτι και το αλεύρι στο μπλέντερ. Το μείγμα πρέπει να είναι παχύ, αλλά τόσο ώστε να μπορείτε να το περιχύσετε στο τηγάνι. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμη φυτικό ρόφημα. Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι που θα έχετε ζεστάνει σε μέτρια φωτιά, ρίξτε λίγο από το μείγμα σας και μαγειρέψτε το και από τις δύο πλευρές για μερικά λεπτά (περίπου 1 λεπτό την πλευρά), μέχρι να είναι έτοιμη η τηγανίτα σας. Να θυμάστε ότι η πρώτη τηγανίτα πάντα είναι απογοητευτική. Μετά βελτιώνεται το αποτέλεσμα!

Αφού τις φτιάξετε όλες, δοκιμάστε διάφορα είδη τόπινγκ όπως χούμους, σαλάτα, καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια και σερβίρετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.