Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

Salsa φράουλας με τσιπς κανέλας

Οι φράουλες και τα αντιοξειδωτικά τους ξανά στο προσκήνιο, όσο η εποχή μας το επιτρέπει, αυτή τη φορά σε μια ωραία salsa-ντιπ, άκρως αρωματική και χρωματιστή, που μπορείτε να τη σερβίρετε ως ένα υγιεινό επιδόρπιο με τσιπς κανέλας που ταιριάζουν απίθανα! Ένα επιδόρπιο γεμάτο αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C για υποστήριξη του ανοσοποιητικού (8 φράουλες έχουν περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι), φυτικές ίνες που «ταΐζουν» το μικροβίωμα του εντέρου, άρωμα, φρεσκάδα, καλοκαίρι! Δεν βρίσκω κανένα λόγο γιατί να μη γίνει το αγαπημένο σας για φέτος!

Υλικά για 12 μερίδες
Για τη salsa
900γρ. φρέσκες, βιολογικές φράουλες
1 μικρό lime
2 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 μεγάλη χούφτα φρέσκο δυόσμο
¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα τσιπς κανέλας
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. τριμμένη κανέλα
5 τορτίγιες
¼ του φλιτζανιού κάποιο ουδέτερο λάδι ή aquafaba

Οδηγίες
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175-180°C και απλώστε μια λαδόκολλα σε δυο μεγάλα ταψιά.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε μαζί την κανέλα και τη ζάχαρη μέχρι να αναμειχθούν καλά και αφήστε το στην άκρη.

Βάλτε τις τορτίγιες σας τη μία πάνω στην άλλη και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε τες στα τέσσερα κι έπειτα κόψτε το κάθε τέταρτο σε 4 κομμάτια σαν τσιπς.

Απλώστε τις τορτίγιες σας στο ταψί και αλείψτε τες με λίγο λάδι ή aquafaba. Στη συνέχεια πασπαλίστε το μείγμα με τη ζάχαρη και την κανέλα και έπειτα αναποδογυρίστε, αλείψτε και πάλι με λάδι και πασπαλίστε κανέλα και ζάχαρη.

Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε μέχρι να δείτε τις τορτίγιες να παίρνουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνονται τραγανές, περίπου 10-12 λεπτά. Ελέγχετε, όμως, κάθε λίγο για να μην σας καούν! Μόλις είναι έτοιμες, βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσουν, ώστε να γίνουν πιο τραγανά.

Τώρα πάρτε τις φράουλες, πλύνετέ τες καλά και κόψτε τες σε μικρά κομμάτια. Βάλτε τες στη συνέχεια σε ένα μεγάλο μπολ.

Πλύνετε και ψιλοκόψτε τα φύλλα του δυόσμου και προσθέστε τον στις φράουλες, μαζί με τη μαρμελάδα, τον χυμό από το lime και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατέψτε ξανά κι έχετε έτοιμη τη salsa σας, για να βουτήξετε τις τορτίγιες και να απολαύσετε ένα δροσερό, καλοκαιρινό, σπιτικό επιδόρπιο.

Tip
1. Το λάδι δίνει πιο τραγανό αποτέλεσμα στην τορτίγια και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και έλαιο αβοκάντο, ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας. Εναλλακτικά, μια επιλογή χωρίς λάδι είναι η aquafaba (το υγρό των ρεβιθιών) που μπορείτε να δοκιμάσετε και σε άλλες συνταγές στη θέση των αυγών, υπολογίζοντας περίπου 1κ.σ. για 1 κρόκο αυγού, 2 κ.σ. για 1 ασπράδι και 3 κ.σ. για ένα αυγό.
2. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο μάνγκο στη salsa σας, καθώς ταιριάζει απίστευτα και δίνει εξωτικό χαρακτήρα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.