Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

2 τέλεια vegan παγωτά για το καλοκαίρι

Η χαλάρωση και η ζέστη του καλοκαιριού πάντα μας οδηγεί σε δροσερά vegan επιδόρπια, τα οποία πάντα προσέχουμε από πού προμηθευόμαστε, καθώς μας ενδιαφέρει πάντα η ποιότητα, πέρα από την απόλαυση. Έχουμε, ωστόσο, βρει κάποιες εύκολες επιλογές για παγωτό που φτιάχνουμε συχνά μόνοι μας στο σπίτι, καθώς είναι πανεύκολες, παραμένουν vegan και υγιεινές και φυσικά είναι δροσερές και απολαυστικές, ενώ τις λατρεύουν και τα παιδιά.

Βάλτε ποδιά και ετοιμαστείτε να τις φτιάξετε!

Παγωτό σοκολάτα-μπανάνα χωρίς παγωτομηχανή
Υλικά για 2 μερίδες

3 ώριμες μπανάνες
2 με 2,5 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. μελάσα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2-3 κ.σ. φυτικό γάλα

Οδηγίες
Κόψτε τις ώριμες μπανάνες σας σε ροδέλες και απλώστε τις σε λαδόκολλα. Βάλτε τες στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν για τουλάχιστον 3 ώρες ή όλο το βράδυ.

Όταν παγώσουν χτυπήστε τις στο μπλέντερ με το κακάο, τη μελάσα, τη βανίλια και το φυτικό γάλα για μερικά λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει σαν παγωμένη μους. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τη γλυκύτητα αν θέλετε με έξτρα μελάσα ή σιρόπι αγαύης και μοιράστε το παγωτό σε μπολάκια. Αν δεν το φάτε αμέσως, βάλτε στην κατάψυξη ή αν θέλετε να πάρει υφή μους, αφήστε το στο ψυγείο.

Παγωμένες μπάρες με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο
Υλικά

6 μέτριες μπανάνες (όχι κατεψυγμένες)
1 ½ φλιτζάνι φιστικοβούτυρο
6 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
½ κ.γ. αλάτι
2 φλιτζάνια τσιπς μαύρης σοκολάτας
8 κ.σ. λάδι καρύδας

Οδηγίες
Βάλτε λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20×20.

Ξεφλουδίστε και κόψτε τις μπανάνες σε ροδέλες και βάλτε τες στο μπλέντερ. Προσθέστε το φιστικοβούτυρο, την ζάχαρη καρύδας και το αλάτι και χτυπήστε τα όλα μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και απαλό.
Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι προσπαθώντας να ισιώσετε τη λαδόκολλα για να μην δημιουργηθούν ζάρες. Βάλτε το ταψάκι στην κατάψυξη και αφήστε το όλη τη νύχτα ή μέχρι να παγώσει.

Βάλτε στην κατάψυξη ένα ρηχό ταψί για να κρυώσει.

Λιώστε μαζί τη σοκολάτα και το λάδι καρύδας σε μπεν μαρί κι όταν λιώσει, αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Προσοχή μην παραλείψετε το λάδι καρύδας, γιατί διαφορετικά δεν θα «κάτσει» καλά η στρώση της σοκολάτας.

Όσο διαχειρίζεστε το μείγμα της σοκολάτας, βγάλτε το ταψί από την κατάψυξη και αφαιρέστε το κατεψυγμένο μείγμα. Κόψτε το σε σχήμα μπάρας και βάλτε πάλι στο ψυγείο για να σφίξουν. Προσέξτε να είναι απολύτως παγωμένο πριν αρχίσετε να περιχύνετε τη σοκολάτα.

Όταν η σοκολάτα φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, βγάλτε τις μπάρες και το ταψάκι από το ψυγείο. Απλώστε του λαδόκολλα και τοποθετήστε εκεί τις μπάρες σας.

Με ένα κουτάλι, περιχύστε τη σοκολάτα από πάνω, μέχρι να καλυφθούν τελείως οι μπάρες. Σηκώστε την κάθε μπάρα με δυο πιρούνια, αφήστε την μπάρα να στάξει πάνω από ένα μπολ και τοποθετήστε τη πάνω στο ταψάκι που έχετε καταψύξει. Επαναλάβετε το ίδιο με όλες τις μπάρες κι έπειτα βάλτε τες στην κατάψυξη για να σφίξουν.

Tip
Μπορείτε και στις δύο περιπτώσεις να πασπαλίσετε πάνω στο παγωτό σας ξηρούς καρπούς ή τριμμένη καρύδα ή τριμμένη σοκολάτα για πιο «παιχνιδιάρικο» αποτέλεσμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.