Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

Γλυκοπατάτα γεμιστή με ρεβίθια και κινόα, μαϊντανό ή κόλιανδρο

Οι γλυκοπατάτες είναι από τα αγαπημένα μου υλικά, τόσο για τη γεύση τους, όσο και για τη θρεπτική τους αξία: φουλ στη βιταμίνη Α, με βιταμίνη C, φυτικές ίνες και πρεβιοτικές. Γι’ αυτό και τις φτιάχνω με διάφορους τρόπους, ώστε να είναι συχνά στο τραπέζι μας, χωρίς να τις βαρεθεί κανείς.

Σε αυτή την πολύ απλή συνταγή τις δοκιμάσαμε γεμιστές με ρεβίθια, κινόα και μυρωδικά, αυξάνοντας τη διατροφική αξία του πιάτου και συνδυάζοντας βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, χρώματα και γεύσεις!

Υλικά για 2 μερίδες
2 γλυκοπατάτες
1 φλιτζάνι κινόα
1 φλιτζάνι μαγειρεμένα ρεβίθια
½ κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
λίγο λεμόνι
λίγο μαϊντανό ή κόλιαντρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ταχίνι ή φιστικοβούτυρο

Οδηγίες
Πλύνετε τις γλυκοπατάτες σας και καθαρίστε τες από το χώμα. Τρυπήστε τες με ένα πιρούνι και ψήστε στο φούρνο σε λαδόκολλα μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 40 λεπτά (θα καταλάβετε ότι είναι οκ, αν τις τρυπήσετε με πιρούνι και είναι μαλακές).

Μαγειρέψτε την κινόα σας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου (για 1 φλιτζάνι κινόα, 2 φλιτζάνια νερό) και στο μεταξύ, ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρετέ τα σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να καραμελώσουν και προσθέστε τα μαγειρεμένα ρεβίθια (μπορεί να είναι ρεβίθια που σας έχουν περισσέψει από προηγούμενη ημέρα). Προσθέστε και τη μαγειρεμένη κινόα και ανακατέψτε να αναμειχθούν όλα μαζί.

Σε ένα μπολάκι, προσθέστε τη σάλτσα σόγιας, το φιστικοβούτυρο, το χυμό από ½ λεμόνι, ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιαντρο και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε.

Μόλις γίνουν οι γλυκοπατάτες, βγάλτε από το φούρνο, κόψτε στη μέση και σκάψτε λίγο τη σάρκα τους με ένα πιρούνι. Τοποθετήστε στο σημείο αυτό το μείγμα με την κινόα και περιχύστε τη σάλτσα σας. Μπορείτε φυσικά να προσθέσετε και μπαχαρικά της αρεσκείας σας, όπως πιπέρι, μπούκοβο κ.ο.κ

Καλή όρεξη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.