Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

Πολύχρωμο ρατατούι

Τώρα που τελειώνει η Άνοιξη και έρχεται το καλοκαίρι, νομίζω είναι μια καλή στιγμή να εμπνευστούμε από τη γαλλική κουζίνα και να φτιάξουμε ένα ωραίο ρατατούι (βάλτε να δείτε και την ομώνυμη ταινία με τα παιδιά, για να μπουν στο κλίμα!).

Είναι μια σχετικά εύκολη συνταγή λαχανικών, η οποία θα αυξήσει τις φυτικές τροφές που καταναλώνετε την εβδομάδα, για καλύτερη ισορροπία στο μικροβίωμα του εντέρου και υποστήριξη ανοσοποιητικού.

Υλικά
2 μελιτζάνες
3 κολοκύθια
3 μικρές κίτρινες κολοκύθες
2 ντομάτες τώρα που πλησιάζει και η εποχή τους

Για τη σάλτσα
1 μεγάλο κρεμμύδι
3-4 σκελίδες σκόρδο
1 κίτρινη πιπεριά
1 καρότο
2 βαζάκια ψιλοκομμένες ντομάτες
αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο μαϊντανό ή βασιλικό
λίγο φρέσκο θυμάρι
μπούκοβο
κουρκουμά

Οδηγίες
Ξεκινήστε κόβοντας σε ροδέλες τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και την κολοκύθα. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι φτιάξτε τη σάλτσα σας, προσθέτοντας στο ελαιόλαδο που έχει κάψει το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την κομμένη πιπεριά και το καρότο. Αφήστε να σωταριστούν για μερικά λεπτά και προσθέστε τις ντομάτες, αλατοπιπερώστε και βάλτε τον κουρκουμά, το μπούκοβο, το θυμάρι. Ανακατέψτε και αφήστε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Έπειτα με ένα ραβδομπλέντερ χτυπήστε τη σάλτσα σας και αν είναι πολύ πηχτή προσθέστε νερό. Δοκιμάστε το αλάτι να δείτε αν θέλει προσαρμογή.

Το βασικό κομμάτι έγινε! Τώρα απλώστε τη σάλτσα σας στη βάση ενός πυρέξ, τοποθετήστε μία-μία και τις ροδέλες των λαχανικών όρθιες ή όπως σας βολεύει, απλώστε από πάνω λίγη σάλτσα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-50 λεπτά. Κανονικά τα λαχανικά μπαίνουν όρθια και πρέπει να γεμίσει όλο το πυρέξ, γι’ αυτό αν τα τοποθετήσετε έτσι, θα πρέπει να προσαρμόσετε την ποσότητα ανάλογα με το μέγεθος του πυρέξ.

Μόλις είναι έτοιμο, πασπαλίστε με λίγο μαϊντανό ή βασιλικό και απολαύστε

Bon appétit!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.