Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Πώς θα κάνουμε τις χριστουγεννιάτικες δίπλες vegan;

Ένα από τα γλυκά των Χριστουγέννων, ίσως όχι τόσο δημοφιλές όσο τα μελομακάρονα, αλλά με τους δικούς του φανατικούς, οι δίπλες, αποτελούν κι αυτές μέρος της παράδοσης σε μια διατροφή που περιλαμβάνει ζωικά. Τι γίνεται, όμως, αν δεν θέλουμε να προσθέσουμε τα ζωικά της συνταγής, που είναι τα αυγά και το μέλι;

Απλά δεν τα χρησιμοποιούμε! Υπάρχουν πλέον εναλλακτικές που δίνουν το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε, χωρίς να μας κοστίζουν σε γεύση, αναβαθμίζοντας ωστόσο τη διατροφική αξία του χριστουγεννιάτικου αυτού γλυκού, μειώνοντας τα λιπαρά.

Αντί αυγού
Οι δίπλες συνήθως φτιάχνονται με αυγά, όπως τα περισσότερα γλυκά, καθώς αυτά βοηθούν το μείγμα να δέσει. Θα πρέπει, λοιπόν, να αναζητήσουμε άλλο υλικό με αυτή την ιδιότητα και το πιο δοκιμασμένο είναι ο αλεσμένος λιναρόσπορος σε νερό. Για κάθε αυγό, λοιπόν, που θα χρησιμοποιούσατε, υπολογίστε 1 κουταλιά τις σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο σε 3 κουταλιές της σούπας νερό. Αφήνετε το μείγμα σας για περίπου 10 λεπτά μέχρι να γίνει σαν ζελέ και το προσθέτετε στη ζύμη σας. Μπορείτε, ωστόσο, να δοκιμάσετε και απλά να παραλείψετε τα αυγά και να αφεθείτε στο ελαιόλαδο, με λίγο κονιάκ και χυμό πορτοκαλιού, μαζί με ξύσμα για έξτρα άρωμα.

Αντί μελιού
Εδώ τα πράγματα είναι ακόμη πιο απλά. Το μέλι χρησιμοποιείται στο σιρόπι της δίπλας μαζί με νερό, ζάχαρη, χυμό λεμονιού και κανέλα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, είναι να αντικαταστήσετε την ίδια ποσότητα μελιού με σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου. Υπάρχει πάντα και η εναλλακτική της μελάσας, η οποία ωστόσο θα δώσει σκούρο χρώμα στις δίπλες σας και θα αλλάξει το γευστικό τους προφίλ, αφού η γεύση της διαφέρει από το μέλι και τα σιρόπια. Οι πιο τολμηροί μπορείτε να πειραματιστείτε και να τη δοκιμάσετε.

Άλλες ιδέες
Για να κάνετε τις δίπλες σας ακόμη πιο εξεζητημένες, μπορείτε να πασπαλίσετε εκτός από καρύδι και άλλους ξηρούς καρπούς. Ο αγαπημένος μου είναι τα φιστίκια Αιγίνης, πλούσια σε πρωτεΐνη και βιταμίνες. Κι επειδή με την κανέλα που πασπαλίζουμε πάει πολύ και το μήλο, μου αρέσει να κόψω και πολύ μικρά κομματάκια μήλου και να τα προσθέτω από πάνω. Αν απέχετε από τη γλουτένη, δοκιμάστε αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις να χρησιμοποιήσετε αλεύρι χωρίς γλουτένη.

Call Now Button