Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Πανεύκολο vegan brownie και μους σοκολάτας

Στα καλά της καραντίνας είναι και το ότι πειραματιστήκαμε με διάφορες vegan συνταγές, από τις οποίες δεν έλειψαν και τα γλυκά –το πάθατε κι εσείς να θέλετε κάτι γλυκό και να πρέπει να περιμένετε πότε θα έρθει η ώρα για τη… μετακίνηση 2; Κι όπως σε κάθε περίπτωση, όσο πιο απλό και υγιεινό, τόσο το καλύτερο. Όπως συμβαίνει και με αυτό το vegan brownie, που μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα.

Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά από το κακάο και σε καλά λιπαρά από τον λιναρόσπορο, ενώ η μελάσα αντικαθιστά εξαιρετικά την  κρυσταλλική ζάχαρη με χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, ιδανική για άτομα με χαμηλό αιματοκρίτη και χαμηλή φερριτίνη. Αυτό το vegan brownie είναι επίσης και χωρίς γλουτένη για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα, αφού χρησιμοποιούμε αλεύρι από φαγόπυρο ή καρύδα.

Συνοδεύεται από τέλεια, ωμοφαγική μους σοκολάτας και μέσα σε περίπου 30 λεπτά έχετε μπροστά σας όλο το γλυκό έτοιμο για φάγωμα!

Υλικά για το vegan brownie
1/3 φλιτζανιού κακάο
2 κ.σ. λιναρόσπορο (σπάστε τον στο γουδί και μουλιάστε σε 5 κ.σ. νερό για 15 λεπτά)
1 φλιτζάνι αλεύρι φαγόπυρου ή καρύδας
1/2 φλιτζάνι φιστικοβούτυρο
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη καρύδας
1/3 φλιτζανιού μελάσα Amelia
λίγο αλατι
1/3 φλιτζανιού μαγειρική σόδα

Υλικά για την ωμοφαγική μους σοκολάτας
1 μπανάνα
1 αβοκάντο
4 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. μελάσα Emelia
μισό γιαούρτι καρύδας
λίγη βανίλια

Οδηγίες
Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη καρύδας, το κακάο, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε να αναμειχθούν. Προσθέστε τον λιναρόσπορο (που έχετε σπάσει και μουλιάσει νωρίτερα), το φιστικοβούτυρο και τη μελάσα και ανακατέψτε με το σύρμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Μόλις το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, απλώστε το σε ένα μικρό, τετράγωνο ταψάκι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου στους 180, στον αέρα.

Όσο ψήνεται το brownie, φτιάξτε την μους σοκολάτας. Κόψτε την μπανάνα και το αβοκάντο σε μικρά κομμάτια και χτυπήστε τα στο μούλτι μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέστε το κακάο, τη μελάσα, το γιαούρτι καρύδας και λίγη βανίλια και χτυπήστε ξανά μέχρι το μείγμα να έχει την υφή μους.

Μόλις ψηθεί το brownie, βγάλτε και κόψτε μικρά κομμάτια και σερβίρετε σε μπολ μαζί με την ωμοφαγική μους σοκολάτας.

Tip
Μπορείτε να γαρνίρετε με νιφάδες καρύδας, cacao nibs ή να τρίψετε λίγη μαύρη σοκολάτα με πάνω από 70% περιεκτικότητα σε κακάο. Για πιο δροσερή, ανοιξιάτικη χροιά και βιταμίνες, μπορείτε να προσθέσετε κομμένες φράουλες ή μπανάνα που περιέχει ήδη η μους.

Αφήστε μια απάντηση

Call Now Button