Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Steaks κουνουπιδιού

Τα steaks κουνουπιδιού έχουν γίνει πολύ hot τα τελευταία χρόνια με την άνοδο της plant-based κουζίνας και η αλήθεια είναι ότι για καιρό δεν τους είχα δώσει ευκαιρία. Κάτι η ονομασία “steaks” που δεν μου άρεσε, κάτι το πώς θα πείσω τα παιδιά να φάνε κουνουπίδι, κι όλα ανέβαλα τη δοκιμή. Όταν τελικά τη δοκίμασα πριν περίπου 2 χρόνια, μετάνιωσα τον καιρό που πήγε χαμένος!

Είναι ένα πολύ εύκολο και νόστιμο φαγητό, με μικρή προετοιμασία που σερβίρει με τέτοιο τρόπο στα παιδιά –και στους ιδιότροπους μεγάλους- το κουνουπίδι, που δεν γίνεται να πάει τίποτα λάθος!

Μην ξεχνάτε ότι το κουνουπίδι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο και κάλιο μεταξύ άλλων και κάνει καλό στον εγκέφαλο, στο πεπτικό, ενώ έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και αντιφλεγμονώδη δράση. Συν τοις άλλοις, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και κάνει καλό στα οστά.

Υλικά για 4 μερίδες
1 μεγάλο κουνουπίδι κομμένο κατά μήκος σε 4 steaks
2 ντομάτες
¼ φλ. Ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο
μπούκοβο
κουρκουμά
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό ή κόλιανδρο ή φρέσκο κρεμμυδάκι (για γαρνίρισμα)

Οδηγίες
Κόψτε το κουνουπίδι σας ξεκινώντας από τις φλορέτες προς τα κάτω απλώστε το σε λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Πλύνετε καλά, ξεφλουδίστε και τρίψτε τις ντομάτες σας. Καθαρίστε και λιώστε και το σκόρδο σας.

Πασπαλίστε το κουνουπίδι με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, μπούκοβο, τριμμένη ντομάτα, λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για τουλάχιστον 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο ή φρέσκο κρεμμυδάκι και ζήστε την ανατροπή!

 

Call Now Button