Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Πίτσα χωρίς γλουτένη με σάλτσα πέστο και μανιτάρια

Πάμε μια βόλτα στην Ιταλία με αυτή την χορτοφαγική vegan συνταγή (φυσικά χωρίς γλουτένη), που μυρίζει μεσόγειο και βόλτες στα στενά ρωμαικά δρομάκια! Θα τη λατρέψετε!

Υλικά για μία πίτσα

Για τη ζύμη (χωρίς γλουτένη)

2 κούπες αλεύρι από φαγόπυρο

1 φακελάκι ξηρή μαγιά χωρίς γλουτένη

¼ κ.γ. αλάτι

¼ κ.γ. ζάχαρη

1 κούπα ζεστό νερό

Λίγο ελαιόλαδο

Τα υλικά της πίτσας (χορτοφαγικά)

μανιτάρια (προτίμησα τα λευκά αλλά μπορείτε να βάλετε 2 ειδών -πλευρώτους και λευκά)

λίγο κουρκουμά

Για τη σάλτσα πέστο

½ φλιτζάνια φυστίκια Αιγίνης (και λίγα κουκουνάρια για πασπάλισμα στο τέλος)

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη μέντα, βασιλικό, μαΐντανό

1 σκελίδα σκόρδο

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο (ή όσο χρειαστεί)

Αλάτι, πιπέρι

Χυμό απο 1 λεμόνι

Οδηγίες

Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το χλιαρό νερό και την ξηρή μαγιά με το αλάτι και τη ζάχαρη, τα ανακατεύω και στη συνέχεια τα αφήνω για 10 λεπτα, για να φουσκώσει. Έπειτα προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι και το λάδι, ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει ζυμάρι. Αν χρειάζετε προσθέτω επιπλέον λάδι ή αλεύρι, μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιόμορφη και να μην «κολλάει» στα χέρια μου. Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί λίγο, σκεπάζοντας τη με μία πετσέτα. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να τη βάλετε και στην κατάψυξη τη ζύμη και να τη χρησιμοποιήσετε όποτε θέλετε.

Για το πέστο: Ρίχνω όλα τα μυρωδικά, τα φυστίκια Αιγίνης και το σκορδο σε ένα μπλεντερ. Σιγά σιγά προσθέτω ελαιολαδο σταματώντας και
ξαναξεκινώντας το μιξερ μέχρι το μιγμα να γίνει σαν ένα απαλό πατέ. Συνεχίζω προσθέντας λίγο λάδι και το χυμό λεμονιού ώστε το μείγμα να είναι λίγο υγρό. Ρίχνω αλάτι και πιπέρι. Το κλείνω σ’ ένα βαζάκι και το αφήνω περίπου 30 λεπτά ώστε να αναμειχθούν τα μυρωδικά και να αναδύσουν τα αρώματά τους.

Για τα μανιτάρια: Ψιλοκόβω τα μανιτάρια και τα σόταρω σε λίγο ελαιόλαδο και σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνοντας φρέσκο κουρκουμά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Το αφήνω στην άκρη.

Ανοίγω τη ζύμη της πίτσας με έναν χοντρό πλάστη, την τοποθετώ σε αντικολλητικό ταψάκι (ειδικό για πίτσα) και απλώνω το πέστο. Ρίχνω τα
μανιτάρια και ψήνω την πίτσα σε 180οC για 15 -20 λεπτά. Τέλειο pesto για τους λάτρεις της χορτοφαγικής διατροφής!

Το pesto έχει μεγάλη αντιοξειδωτική δράση. Ο  βασιλικός και ο μαϊντανός είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές βιταμίνες Α και C, οι οποίες μάλιστα δεν «χάνονται», καθώς η σάλτσα δεν χρειάζεται βράσιμο. Την αντιοξειδωτική αξία ενισχύει η αλισίνη του σκόρδου και οι πολυφαινόλες του ελαιόλαδου, καθώς και η βιταμίνη Ε από τα φιστίκια Αιγίνης και από το ελαιόλαδο.

Αφήστε μια απάντηση

Call Now Button