Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Νερό με μαστίχα Χίου κατά της φλεγμονής στο στομάχι

Όσοι αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα με το στομάχι τους, φλεγμονή ή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, σίγουρα θα έχουν τη μαστίχα Χίου ως γιατρικό κάπου στα ντουλάπια τους. Μαζί με μια ισορροπημένη και σωστή διατροφή, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του ατόμου και της πάθησης, από ειδικό διαιτολόγο-διατροφολόγο, η μαστίχα Χίου μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο.

Παράγεται μόνο από τα μαστιχόδεντρα της Χίου και παρά τις προσπάθειες να παραχθεί σε άλλα μέρη του πλανήτη, δεν έχει κατορθωθεί, μάλλον λόγω του ιδιαίτερου κλίματος του νησιού. Για να παραχθεί, η παραγωγοί χαράσσουν τον κορμό και τα κλαδιά του δέντρου, προκειμένου να πάρουν το έκκριμα, το οποίο σταθεροποιείται περίπου δύο εβδομάδες αργότερα. Έπειτα αρχίζει η συλλογή, η οποία αρχικά έχει πικρή γεύση, μέχρι να πάρει τη χαρακτηριστική που όλοι γνωρίζουμε.

Αν και η ακριβής σύστασή της δεν είναι γνωστή, παρ’ όλ’ αυτά εκτιμάται ότι περιέχει δεκάδες ουσίες, που ξεπερνούν τις 70, από τανίνες, μαστιχίνη και μαστιχικό οξύ μέχρι πολυφαινόλες και τερπένια, οι οποίες έχουν πολλά οφέλη. Γι’ αυτό, άλλωστε, εδώ και χιλιάδες χρόνια θεωρείται φάρμακο, κυρίως για θέματα του στομάχου, όπως πόνο, φλεγμονή και έλκη.

Τι είναι η φλεγμονή στο στομάχι

Όταν μιλάμε για φλεγμονή του στομάχου, αναφερόμαστε στη φλεγμονή του βλεννογόνου του, δηλαδή τη γνωστή σε όλους μας γαστρίτιδα, η οποία μπορεί να είναι ξαφνική και οξεία ή να αναπτύσσεται σταδιακά και να είναι χρόνια. Μια τέτοια φλεγμονή μπορεί να οφείλεται στο ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, σε λοιμώξεις από ιούς και βακτήρια, σε παλινδρόμηση χολής, σε κακοήθη αναιμία λόγω μη σωστής αφομοίωσης της βιταμίνης Β12, σε φάρμακα, άγχος κ.ο.κ. Τα συμπτώματα είναι κυρίως φούσκωμα, πόνος, εμετός, δυσπεψία, ναυτία, ανορεξία, σκούρα κόπρανα, για τα οποία χρειάζεται φυσικά να απευθυνθείτε σε ειδικό, καθώς η χρόνια φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε έλκος, πολύποδα, ακόμη και καρκίνο του στομάχου.

Παρ’ όλο που η μαστίχα Χίου φημίζεται για τη δράση της στο στομάχι, δεν περιορίζεται εκεί. Τα οφέλη της επεκτείνονται και στο έντερο, όπως και στη στοματική κοιλότητα, την καρδιά, ενώ προφυλάσσει συνολικά την υγεία.

Τα οφέλη της μαστίχας Χίου

Η μαστίχα Χίου, χάρη στις δεκάδες ωφέλιμες ουσίες της και την αντιμικροβιακή της δράση, μπορεί να ωφελήσει κατά πολύ σε περιπτώσεις προβλημάτων στομάχου κι όχι μόνο, στο πλαίσιο πάντα μιας ισορροπημένης και εξατομικευμένης διατροφής. Συγκεκριμένα, η μαστίχα Χίου:

-Έχει αποχρεμπτική δράση και βοηθά στον βήχα
-Χάρη στην αντιμικροβιακή της δράση καταπολεμά μικρόβια, όπως Escherichia Coli και άλλα, ενώ δρα και κατά των μυκήτων
-Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της διάρροιας
-Η γαστροπροστατευτική της δράση συμβάλλει στην αντιμετώπιση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, αν καταναλώνεται πριν τα γεύματα
-Δρα κατά της δυσπεψίας
-Ενισχύει το αίσθημα κορεσμού και μειώνει το αίσθημα πείνας
-Δρα κατά του γαστρικού έλκους, αλλά και του δωδεκαδάκτυλου, ακόμη και σε μικρές ποσότητες, χωρίς παρενέργειες
-Συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής σε ασθενείς με ήπια έως και μέτρια δραστηριότητα της νόσου Crohn, που αποτελεί χρόνια φλεγμονώδη πάθηση του πεπτικού σωλήνα, σύμφωνα με έρευνα που έχει δημοσιευτεί στο World Journal of Gastroenterology
-Μειώνει την ολική χοληστερόλη, την LDL και την λιποπρωτεΐνη Α, προσφέροντας προστατευτική δράση στην καρδιά και τα αγγεία
-Κάνει καλό στα δόντια, διατηρεί τη λευκότητά τους, προλαμβάνει την τερηδόνα και καθαρίζει την αναπνοή
-Έχει αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση, ειδικά έναντι του καρκίνου της στοματικής κοιλότητας, των πνευμόνων, του παχέος εντέρου, του παγκρέατος και του προστάτη

Πώς να τη λάβετε

Εφόσον αποτελεί ένα φάρμακο της Φύσης, μην το αφήσετε ανεκμετάλλευτο. Προσθέστε σε νερό λίγη σκόνη μαστίχας Χίου (1/2 κ.γ. σε μισό ποτήρι νερό) που θα βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και δείτε πώς θα κατευνάσει τα συμπτώματα και θα βελτιώσει την υγεία σας. Μπορείτε να το εφαρμόσετε ακόμη και οι πιο πολυάσχολοι και να δείτε τα οφέλη άμεσα και φυσικά, χωρίς παρενέργειες.

Αφήστε μια απάντηση

Call Now Button