Χριστουγεννιάτικα μαγειρέματα για παιδιά
Το Σάββατο 10/12 μαγειρέψαμε παρέα με μικρά ζουζουνάκια και διασκεδάσαμε πραγματικά! Μαζί μας ήταν και ο μικρός μας Γιώργος όπου δοκίμασε όλες τις λιχουδιές μας. Ευχαριστούμε την Ισιδα Ειδικό κέντρο θεραπειών και την Διευθύντρια του Κέντρου Κ. Ειρήνη Γιαννόπαππα για την πρόσκληση και την όμορφη διοργάνωση.
Τα περάσαμε όμορφα όμορφά όμορφα!!
Πίτσααα με το Βασίλη!! Τα μικρά μας Ζυμώσανε μόνα τους, αφήσανε το ζυμάρι να ξεκουραστεί και μετα το στολισαωε με σάλτσα και πολύχρωμες πιπεριές !! Για αυτούς που αγαπάμε μαγειρεύουμε υγιεινά!! Οι μικροί μας μάγειρες μεγαλούργησαν και το χάρηκαν με την ψυχή τους !!!
Υλικά Συνταγής:
1 ξηρή μαγιά αραιωμένη σε 1 ποτήρι χλυαρό νερό
3 πολύχρωμες πιπεριές ψιλοκομμένες
1κγ ζάχαρη
1κγ αλάτι
3κσ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
100γρ μοτσαρέλλα η άλλο τυρί
Σάλτσα ντομάτας πού έχουμε προσθέσει αλάτι, 2 κσ φρυγανιά, 1κγ θυμάρι, λίγη κανέλα
Προετοιμασία
Για GF πίτσα δείτε τη συνταγή μας
Μπισκοτάκια με τη Δέσποινα!!Έφτιαξαν από την αρχή τη ζύμη , έπλασαν τα μπισκοτάκια, τα “χιόνισαν” με ζάχαρη άχνη και τα ευχαριστήθηκαν
Υλικά συνταγής
300μλ μέλι
150γρ ταχίνι
100γρ λάδι καρύδας
1κγ μπεικινγκ πάουντερ
λίγο αλάτι
μαλακό αλεύρι για μπισκότα όσο πάρει για να πλαστούν
προετοιμάσια
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180οC.
Σε ένα μπολ αναμείξτε το αλεύρι , την σόδα, το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
Στη συνέχεια προσθέστε το λάδι καρύδας, το μέλι και το ταχίνι και ανακατέψτε καλά.
Πλάστε τη ζύμη σε κουλουράκια και μεταφέρετέ τα σε ένα μικρό ταψάκι, αφού πρώτα έχετε στρώσει μία λαδόκολλα. Ψήστε τα μαλακά μπισκοτάκια στους 160οC για 10 λεπτά περίπου.
Όταν θα βγουν από τον φούρνο θα είναι ακόμα μαλακά αλλά μετά από 5-10 λεπτά θα σκληρύνουν.
“χιονίστε” με ζάχαρη άχνη ή προσθέστε λίγο γλάσο σοκολάτας και θα ακούσετε πολλά “μμμμ”
Για GF δείτε τη συνταγή μας