Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

Vegan ταραμοσαλάτα με ρεβίθια

Την Καθαρά Δευτέρα προτείνω να κρατήσουμε τη λαχταριστή φασολάδα, τη λαγάνα, τον χαλβά, τις ελιές και να φτιάξουμε τη δική μας, vegan «ταραμοσαλάτα», για όσους έχουν επιθυμήσει αυτό το αλμυρό spread.

Θα χρειαστείτε:
περίπου 150 γραμμάρια ρεβίθια (τα οποία μπορείτε να τα πάρετε έτοιμα μαγειρεμένα ή να τα βράσετε μόνοι σας, αφού πρώτα τα μουλιάσετε αποβραδίς)
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
λίγο νερό
1 κρεμμύδι ξερό
χυμό 2 λεμονιών
4-5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
αλάτι
2 φύλλα nori (φύκια για σούσι) για μια πιο θαλασσινή γεύση

Οδηγίες
Βάλτε τα φύκια σε λίγο νεράκι να μαλακώσουν για μερικά δευτερόλεπτα κι έπειτα βγάλτε τα και βάλτε το ψωμί να μουλιάσει. Στραγγίξτε καλά, να φύγει το νερό και χτυπήστε το ψωμί σας στο μπλέντερ.

Στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι (αφού το κόψετε) και χτυπήστε. Έπειτα ένα-ένα προχωρήστε στα υπόλοιπα υλικά, τα ρεβίθια, τον χυμό των λεμονιών, τα φύκια, το ελαιόλαδο σταδιακά και λίγο αλάτι και χτυπήστε μέχρι τα υλικά να δώσουν έναν ομοιογενή πολτό.

Εδώ θα πρέπει να δείτε αν η vegan ταραμοσαλάτα σας χρειάζεται περισσότερο αλάτι, λάδι, λεμόνι ή νερό και να τη φέρετε στα γούστα σας.

Όσο περισσότερο τη χτυπήσετε, τόσο πιο απαλή θα γίνει, οπότε πράξτε αναλόγως.

Καλή όρεξη!

Τip
Μην ξεχάσετε να τη γαρνίρετε με ελιές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.