Τραγανά μπιφτεκάκια χωρίς τηγάνι με πράσο, γλυκοπατάτα και μήλο
Αυτή η συνταγή θα ενθουσιάσει τους μικρούς μας φίλους. Μπιφτεκάκια σαν τηγανητά, τραγανά και νόστιμα, που όμως δεν μπαίνουν στο τηγάνι αλλά στο φούρνο. Εύκολα, γρήγορα θα γίνουν ανάρπαστα σε χρόνο dt! Μία καλή ιδέα για όσα παιδάκια δεν τρώνε λαχανικά.
Υλικά για 6 μπιφτεκάκια
1 πράσο
1 μικρή γλυκοπατάτα
1 μέτρια πατάτα
1 μήλο κόκκινο ξεφλουδισμένο
1 κούπα Αλεύρι από φαγόπυρο (ή όσο σας πάρει) χωρίς γλουτένη
1 κ.σ. λιναρόσπορο σε 3 κ.σ. νερό αντί για 1 αυγό
Ελαιόλαδο
Οδηγίες
Ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά και τα ξεπλένουμε καλά. Βάζουμε τον σπασμένο λιναρόσπορο στο νερό και αφήνουμε για 10 λεπτά να δημιουργήσει πάστα.
Τρίβουμε το μήλο και τα λαχανικά μας στον τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τον λιναρόσπορο που πλέον έχει γίνει πάστα, ρίχνουμε το αλεύρι, 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι (εάν θέλετε) και τα ανακατεύουμε καλά.
Πλάθουμε τα μπιφτεκάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στον αέρα του γκριλ, στους 180οC βαθμούς για 20 λεπτά. Η γεύση τους είναι σαν τηγανητή!
Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.