Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Ψητά σύκα με φυτικό τυρί και μελάσα

1 min reading time

Τα σύκα είναι ένα από τα φρούτα, μαζί με το σταφύλι, τις φράουλες και τα κεράσια, που πραγματικά δεν προλαβαίνουμε να χορτάσουμε κάθε χρόνο. Πέραν του ότι έχουν τόσο υψηλή διατροφική αξία, με περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, σίδηρο, ασβέστιο, βιταμίνη C, κάλιο, μαγγάνιο, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β6, έχουν ταυτόχρονα μια τόσο ιδιαίτερη υφή, γλυκύτητα και νοστιμιά, που πραγματικά έχουμε πολύ μικρό περιθώριο για να τα απολαύσουμε. Γι’ αυτό και τα αξιοποιούμε και με άλλους τρόπους, πέρα από το να τα καταναλώνουμε σκέτα, στη σαλάτα ή στο smoothie. Σήμερα, λοιπόν, φτιάχνουμε ορεκτικά με σύκο και φυτικό τυρί, που μπορείτε να παρουσιάσετε στην παρέα, ή να φάτε οικογενειακώς σαν σνακ. Αν έχετε σπιτικό φυτικό τυρί, αξιοποιήστε το, αλλιώς δοκιμάστε φυτικό μπλε τυρί ή ό,τι άλλο σας αρέσει.

Υλικά
6 φρέσκα σύκα
150 γραμμάρια φυτικό μπλε τυρί
1 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο αποξηραμένο θυμάρι
2 κ.σ. μελάσα
λίγο ψιλοκομμένο καρύδι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα

Οδηγίες
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς στον αέρα. Καθαρίστε καλά τα σύκα σας, κόψτε το κοτσάνι τους και κόψτε τα σε σχήμα Χ από την κορυφή προς τα κάτω, διατηρώντας άθικτη τη βάση τους.

Βάλτε τα σύκα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίστε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήστε για 5 λεπτά. Βγάλτε από τη φωτιά, προσθέστε το φυτικό τυρί σας στο καθένα σαν γέμιση, πασπαλίστε επάνω μελάσα και θυμάρι και ψήστε για 10 λεπτά.

Στο τέλος, αφού κρυώσουν, προσθέστε πιπέρι, το τριμμένο καρύδι και φύλλα βασιλικού και σερβίρετε.

 

Call Now Button