Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Ντρέσινγκ ροδάκινου για τη σαλάτα

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και η ποικιλία τους είναι εξακριβωμένο από όλες τις έρευνες ότι είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσθέσουμε στη διατροφή μας όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι οι σαλάτες είναι πολύ σημαντικό γεύμα/συνοδευτικό (αναλόγως πώς θα τις ετοιμάσουμε), αν θέλουμε να έχουμε πληθώρα φυτικών ινών, βιταμινών, αντιοξειδωτικών στη διατροφή μας, για ισορροπία στο μικροβίωμα του εντέρου και υποστήριξη ανοσοποιητικού –ως διαιτολόγος-διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, δεν παύω να το λέω και να το συστήνω.

Ξέρω, όμως, την ίδια στιγμή, ότι αν τρώμε σαλάτες στην καθημερινότητά μας, 2 και 3 φορές την μέρα, θέλουμε και μια ποικιλία, πέρα από διατροφικούς, και για γευστικούς λόγους. Το μαρούλι κάθε μέρα δεν μας παρέχει πληθώρα βιταμινών και αντιοξειδωτικών και –ας μη γελιόμαστε- είναι βαρετό. Πρέπει, λοιπόν, να πειραματιζόμαστε με πολλά λαχανικά και γεύσεις, ώστε οι σαλάτες μας να έχουν χρώμα, άρωμα, ποικιλία και να είναι απολαυστικές.

Τι άλλο μας βοηθάει στη γεύση σε μια σαλάτα, εκτός από ποικιλία λαχανικών; Τα ντρέσινγκ. Γι’ αυτό και σήμερα θα φτιάξουμε ένα ντρέσινγκ με ροδάκινο, όσο υπάρχουν ακόμη στην αγορά, το οποίο έχει υπέροχο άρωμα, μας παρέχει βιταμίνη Α και βιταμίνη C, φυτικές ίνες και ταιριάζει υπέροχα με πράσινες σαλάτες, χαρίζοντάς τους γλυκύτητα.

Υλικά

3 κουταλιές της σούπας ξίδι
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο θυμάρι
½ κουταλάκι του γλυκού μελάσα ή σιρόπι αγαύης
1 ώριμο βιολογικό ροδάκινο πλυμένο και ψιλοκομμένο
5 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ξίδι, το θυμάρι, τη μελάσα και το ψιλοκομμένο ροδάκινο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά ένα. Αφήνουμε το μείγμα για περίπου 15 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα και μετά προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά ενώ ανακατεύουμε, μέχρι να ενσωματωθεί κι αυτό στο μείγμα. Όταν είναι έτοιμο, περιχύνουμε τη σαλάτα μας.

Δοκιμάστε το, πείτε μου τη γνώμη σας και μοιραστείτε τις δικές σας συμβουλές που ανεβάζουν το επίπεδο της σαλάτας σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.