Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Σαλάτα με μάνγκο και αβοκάντο με dressing κόλιανδρου

Ιδιαίτερη σαλάτα με ιδιαίτερη γεύση. Πιάτο χωρίς γλουτένη απο φυσικές πρώτες ύλες που αξίζει μία τιμητική θέση το τραπέζι. Γι’ αυτό οργανώστε δείπνο με φίλους και σερβίρετέ τη πρώτη πρώτη αυτή τη σαλάτα με μάνγκο και αβοκάντο με dressing κόλιανδρου. Είναι δροσιστική, γευστική, αρωματική και πλούσια σε βιταμίνες, ωμέγα 3 και ωμέγα 6!

Υλικά για 2 άτομα

για το ντρέσσινγκ

2 1/2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο

2κγ ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη

1 κγ  θαλασσινό αλάτι

1/4 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένος

1/4 φλιτζανιού (60 ml) ελαιόλαδο

Το χυμό από 2 λάιμ (περίπου 1/4 φλυτζάνι / 60ml)

Ξύσμα από 2 λάιμ (περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού)

Για την σαλάτα:

1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη

1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1/2 μικρό κόκκινο λάχανο (περίπου 300γρ), σε λεπτές φέτες

1 μεγάλο αβοκάντο, κομμένο σε λεπτές φέτες

1 μεγάλο μάνγκο, αποφλοιωμένο, χωρίς κουκούτσι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1/3 φλιτζάνι (65g) λιναρόσπορος

Οδηγίες

Βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό, αλατίστε το και αφήστε το να βράσει σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, ζεματίστε το για 30 δευτερόλεπτα και αφαιρέστε το.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε το ξίδι, τη ζάχαρη και 1/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι. Προσθέστε το στραγγισμένο κρεμμύδι και ανακατέψτε για να ενωθούν. Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα (να γίνει σαν τουρσί).

Για το dressing: Σε ένα μπολ ​​χτυπήστε ελαφρά τον κόλιανδρο, το λάδι, το χυμό λάιμ, το ξύσμα, την πιπερίτσα και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Τοποθετήστε το λάχανο σε μια μπολιέρα και ρίξτε μία κουταλιά από το dressing κόλιανδρου πάνω από το λάχανο. Βάλτε από πάνω το αβοκάντο και το μάνγκο σε φέτες. Στραγγίστε το κρεμμυδάκι τουρσί και σκορπίστε το τους πάνω από τη σαλάτα. Πασπαλίστε με τον λιναρόσπορο από πάνω και σερβίρετε.

Το ξέρατε αυτό?

Ο κόλιανδρος θεωρείται από τα βασικά μπαχαρικά στις κουζίνες της Κούβας και του Μεξικού, καθώς και της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με το κύμινο.

Οι σπόροι του κόλιανδρου έχουν μια κάπως ιδιαίτερη γεύση που αφήνει στον ουρανίσκο ένα συνδυασμό από εσπεριδοειδή και φασκόμηλο. Εάν θέλετε πιο έντονη γεύση, καβουρντίστε τους ελαφρά πριν τους προσθέσετε στο φαγητό.

Αφήστε μια απάντηση

Call Now Button