Το τέλειο vegan πρωινό: μπανάνα σπλιτ με χαρουπομερέντα
Ή αλλιώς πώς να εντυπωσιάσετε το νέο σας φλερτ που τυχαίνει να είναι και vegan! Εκτός του ότι θα κερδίσετε τον θαυμασμό του θα εκτιμήσει το γεγονός ότι του φτιάξατε και πρωινό, και μάλιστα μία δική σας τύπου μερέντα: την χαρουπομερέντα! Νταν νταν! (Εκτός κι αν του αρέσει η νουτέλα οπότε μπορείτε να τη βαφτίσετε χαρουπονουτέλα. Το αφήνω πάνω σας.)
Υλικά για 1 μικρό μπολ
Για τη χαρουπομερέντα:
100 γρ χαρουπάλευρο
100γρ κακάο
300 ml γάλα καρύδας με σιρόπι αγαύης
2κσ λάδι καρύδας
Για να σερβίρετε:
1 μπανάνα
Ξηροί καρποί
Προετοιμασία
Σε ένα μπολ προσθέστε το γάλα καρύδας και το λάδι καρύδας. Αυξήστε τη θερμοκρασία μέχρι να φτάσει σημείο βρασμού (εγώ για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιώ θερμόμετρο μέχρι να δείξει τους 105 βαθμούς).
Αφήστε το σε σημείο βρασμού για περιπου 7-8 λεπτά, μέχρι πριν φτάσει και αρχίζει να καραμελώνει.
Στη συνέχεια αποσύρετέ το από τη φωτιά και προσθέστε το χαρούπι και το κακάο.
Το αφήνετε να κρυώσει και είναι έτοιμο!
Περιχύστε με χαρουπομερέντα και πασπαλίστε με ξηρους καρπούς μια μπανάνα. (Εμείς χρησιμοποιήσαμε σπιτική γκρανόλα, μόνο για χορτοφάγους εμπεριέχει μέλι). Το σερβίρετε και περιμένετε φιλάκι!
Tips
* Ο καρπός του χαρουπιού περιέχει υψηλό ποσοστό φυτικών πρωτεϊνών, υδατανθράκων, σιδήρου, ασβεστίου, φωσφόρου, καλίου και βιταμινών Α και Β ενώ δεν περιέχει οξαλικό οξύ, που μειώνει την ικανότητα του σώματος να αφομοιώνει το ασβέστιο.
* Το χαρούπι μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το κακάο ή τη σοκολάτα στις συνταγές μας σε ίδια αναλογία. Και το καλύτερο; Είναι υψηλότερης διατροφικής αξίας από τη σοκολάτα γάλακτος ενώ περιέχει λιγότερα από τα μισά της λιπαρά, χωρίς να περιέχει καφεΐνη. Perfect for kids!