Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Τι πρέπει να αλλάξουμε φέτος στη ζωή και τη διατροφή μας

Αν είστε από τους ανθρώπους που κάθε χρόνο θέλουν να γίνονται η καλύτερη έκδοση του εαυτού τους και διορθώνουν τα λάθη του παρελθόντος, τότε πρέπει να βάλετε και τη διατροφή σας στο «παιχνίδι». Είτε τρώτε κρέας, είτε είστε χορτοφάγος, είτε είστε vegan, είτε έχετε προβλήματα υγείας, είτε σας ταλαιπωρεί κάποιο αυτοάνοσο, είτε είστε υγιής, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε έναν διαιτολόγο-διατροφολόγο και ανάλογα με τη διατροφή σας ή το πρόβλημά σας να σας κατευθύνει ή να σας δώσει τις απαραίτητες συμβουλές για να διατηρήσετε την υγεία και τη σιλουέτα σας.

Στο μεταξύ, ξεκινήστε από τα βασικά και δείτε πόσο μπορούν να επιδράσουν στη συνολική σας υγεία, ενέργεια και διάθεση.

Λιγότερο κρέας
Αν είστε vegan ή χορτοφάγοι έχετε ήδη κατακτήσει αυτό το κομμάτι. Οι υπόλοιποι, αν δεν μπορείτε να βγάλετε το κρέας από τη ζωή σας, φροντίστε τουλάχιστον να το καταναλώνετε σύμφωνα με τις συστάσεις της μεσογειακής διατροφής, δηλαδή δυο φορές τον μήνα. Αν μάλιστα προσθέτετε και κάποιο φρούτο στο μαγείρεμά του, π.χ. δαμάσκηνα, του προσθέτετε και αντιοξειδωτικά, καταπραΰνοντας τη βλαβερή του δράση. Μην ξεχνάτε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κατατάξει το κόκκινο κρέας ως «πιθανότατα» καρκινογόνο και… προσοχή! Μην στραφείτε προς το κοτόπουλο ως μια πιο υγιεινή επιλογή, αφού σύμφωνα με έρευνες, 300 γραμμάρια κοτόπουλου την εβδομάδα μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο παγκρεατικού καρκίνου.

Περισσότερη φύση
Αυτό ισχύει για όλους κι έχει πολλές μεταφράσεις. Περισσότερη φύση μπορεί να σημαίνει μια βόλτα στο πράσινο, σε δάσος, σε ένα βουνό, αποφόρτιση, γείωση (επαφή με γυμνά πόδια με υγρό χώμα για μεταφορά αντιοξειδωτικών από τη γη). Όπως επίσης σημαίνει και περισσότερες φυσικές τροφές. Ακόμη κι αν είστε vegan, οι επεξεργασμένες τροφές στην καθημερινότητά σας μπορεί να ξεπερνούν αυτές ενός που καταναλώνει τα πάντα, γι’ αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί. Επιλέξτε τις τροφές στη φυσική τους μορφή, όπως φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, σπόρους και να είστε σίγουροι ότι όσο πιο κοντά είστε στη φύση, θα σας ανταμείψει.

Λιγότερη ζάχαρη
Το υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη σιρόπι καλαμποκιού και η επεξεργασμένη ζάχαρη έχουν συνδεθεί με καρκίνο, ενώ ακόμη και η καστανή ζάχαρη παραμένει επεξεργασμένη. Όλα αυτά τα γλυκαντικά και οι τροφές που τα περιέχουν προκαλούν μεγάλες αυξομειώσεις στην ινσουλίνη και συμβάλλουν ως τροφή σε όλα τα κύτταρα, μαζί και στα καρκινικά, τα οποία παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες σε γλυκόζη. Οι ογκολόγοι, άλλωστε, χρησιμοποιούν διαβητικές θεραπείες για την καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων, κάτι που αποδεικνύει ότι τα καρκινικά κύτταρα μάλλον αγαπούν τη ζάχαρη. Μια καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε είναι το βιολογικό μέλι, η ζάχαρη καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου ή το σιρόπι αγαύης, τα οποία θα αξιοποιείτε πάντα με σύνεση.

Περισσότερα καλά λιπαρά
Πλέον θα έχετε ήδη καταλάβει ότι δεν είναι όλα τα λιπαρά ότι επιβλαβή κι ότι κάποια τα χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας. Αποφύγετε τα κορεσμένα και τρανς λιπαρά από κρεατικά, γαλακτοκομικά και επεξεργασμένες τροφές και βάλτε περισσότερο στη ζωή σας τα λιπαρά από ξηρούς καρπούς, σπόρους, αβοκάντο, ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο και το αβοκάντο είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και την αύξηση της καλής HDL χοληστερόλης δρώντας ευεργετικά στο καρδιαγγειακό σύστημα. Τα πολυακόρεστα λιπαρά που βρίσκουμε σε ξηρούς καρπούς και σπόρους, ενισχύουν το ανοσοποιητικό, προστατεύουν τα αγγεία της καρδιάς, ωφελούν σε περιπτώσεις φλεγμονής, όπως στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, ενώ κάνουν καλό στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα. Από φέτος, κάντε καλές επιλογές στα λιπαρά σας και αφήστε να σας προσφέρουν τα οφέλη τους.

Λιγότερο άσπρο αλεύρι
Ξέρετε ότι το αλεύρι ολικής άλεσης είναι πιο υγιεινό από το άσπρο, καθώς περιέχει όλο το φύτρο του σιταριού και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Γνωρίζετε, όμως, πόσο βλαβερό είναι το άσπρο αλεύρι; Για να προκύψει, περνά από διαδικασία λεύκανσης με οξείδιο του χλωρίου, και χάνει το μεγαλύτερο ποσοστό της θρεπτικής του αξίας, όπως σχεδόν όλη τη βιταμίνη Ε και το μαγνήσιο, το μεγαλύτερο ποσοστό των βιταμινών Β, του φωσφόρου και του σιδήρου, το μισό ασβέστιο κ.ο.κ. Η απόλυτη μείωση της θρεπτικής του αξίας, όπως και η βλαβερή προσθήκη χημικών στη διατροφή μας μέσω της λεύκανσης, αρκούν για να μας πείσουν να το αποφεύγουμε, τόσο το ίδιο, όσο και τις τροφές που παρασκευάζονται με αυτό, όπως το λευκό ψωμί, τα δημητριακά, τα ζυμαρικά, τα αρτοποιήματα κ.ο.κ. Από φέτος, προτιμάτε πάντα το αλεύρι ολικής άλεσης και κατ’ επέκταση τις τροφές που παρασκευάζονται με αυτό.

Καλύτερος ύπνος
Σίγουρα ο ύπνος δεν έρχεται κατά παραγγελία, αλλά αν καταφέρετε να εκτονώνεστε κατά τη διάρκεια της ημέρας και να τρώτε σωστά και ισορροπημένα, ο ύπνος σας σίγουρα θα βελτιωθεί. Προσπαθήστε επίσης να μην έχετε το κινητό δίπλα σας στο κρεβάτι όταν ξαπλώνετε για ύπνο και αφαιρέστε κάθε πηγή μπλε φωτός.

*Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας
Το πρώτο βήμα για καλύτερη υγεία είναι η καλύτερη εκπαίδευση και επιμόρφωση. Γι’ αυτό βάλτε στο πρόγραμμα την απόκτηση του Απόλυτου Θερμιδομετρητή της Κλινικής Διαιτολόγου-Διατροφολόγου με έδρα στον Πειραιά, με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινας Μαρσέλου, όπου εκτός από τα διατροφικά στοιχεία κάθε τροφής που μπαίνει στο πιάτο σας, στις 280 σελίδες του θα βρείτε και διατροφικές συμβουλές, γρήγορες συνταγές και προτεινόμενα μενού, για να έχετε μια ολοκληρωμένη καθοδήγηση και να μάθετε πώς να συνδυάζετε τις τροφές σωστά. Αν έχετε πρόβλημα με το βάρος σας ή κάποιο θέμα υγείας, μια επίσκεψη στην ειδικό, προκειμένου να αποκτήσετε εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής που θα βελτιώσει τη ζωή σας, είναι επίσης ένα σημαντικό δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας!

Tags

Αφήστε μια απάντηση

Call Now Button