Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Συνεργασία με Plant-Based Professionals UK στην Αγγλία

1 min reading time

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, Δέσποινα Μαρσέλου, ανακοινώνει την συνεργασία της με την εξαιρετική ομάδα των Plant based professionals, στο πλαίσιο του Nutrition Course που πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Το Nutrition Course είναι ένα άκρως ενημερωτικό course, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής σειράς μαθημάτων που θα πραγματοποιήσει ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός των Επαγγελματιών Υγείας με βάση την Plant-Based διατροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για έναν οργανισμό που προωθεί την plant-based διατροφή και αλλαγές στον τρόπο ζωής εν γένει που μπορούν να οδηγήσουν σε συνολικά καλύτερη υγεία, παράλληλα με την πρακτική της συμβατικής ιατρικής, με στόχο τη θεραπεία παθήσεων μέσω της διατροφής, έναντι παρεμβάσεων που απλώς μειώνουν τα συμπτώματα μιας χρόνιας πάθησης.

Είναι το πρώτο πανεπιστημιακό course σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Winchester που πραγματοποιείται σε σχέση με την plant-based διατροφή και αποτελεί ομαδική προσπάθεια ειδικών σε αυτή τη διατροφή από το Ηνωμένο Βασίλειο, στους οποίους εντάσσεται και η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, αποτελώντας τη μοναδική συνεργάτιδα εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.

Το περιεχόμενο των μαθημάτων θα επικεντρωθεί στο τι είναι μια υγιεινή plant-based διατροφή, πώς μπορεί να επιτευχθεί και ποια είναι τα οφέλη της, σε σχέση πάντα με τους διατροφικούς καθοριστικούς παράγοντες όσον αφορά ασθένειες και θανάτους, με δεδομένα από το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και διεθνή στατιστικά στοιχεία. Θα δοθεί έμφαση στην επιστημονική βιβλιογραφία που υποστηρίζει την plant-based διατροφή στην πρόληψη και θεραπεία χρόνιων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων, του διαβήτη, του καρκίνου, της άνοιας, της παχυσαρκίας, της οστεοπόρωσης, των γαστρεντερικών παθήσεων, ενώ θα γίνει και αντιπαραβολή με άλλα δημοφιλή πρότυπα διατροφής. Θα αναλυθεί, επίσης, η σύνδεση μεταξύ των διατροφικών επιλογών μας και την επίδρασή τους στο περιβάλλον, ενώ θα παρουσιαστεί και ένα μοντέλο βιώσιμης καλλιέργειας.

Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, ως συνεργάτιδα της Plant-Based κοινότητας του Ηνωμένου Βασιλείου, θα συμμετάσχει στο nutrition course με θέμα την Χρόνια Φλεγμονή, τα Αυτοάνοσα και την Plant-Based Διατροφή, στο πλαίσιο μαθημάτων που πραγματοποιούνται κάθε νέο ακαδημαϊκό έτος. Στο course θα γίνει αναφορά στο μικροβίωμα του εντέρου και τις αρνητικές επιδράσεις που έχει σε αυτό η δυτικοευρωπαϊκή διατροφή και συγκεκριμένα το κορεσμένο λίπος και ο αιμικός σίδηρος. Έμφαση θα δοθεί στην επίδραση και τα οφέλη της φυτοφαγίας στο μικροβίωμα του εντέρου, με ή χωρίς συνδυασμό διαλειμματικής νηστείας που είναι πλέον στο μικροσκόπιο για τα οφέλη και τη θεραπεία πολλών περιπτώσεων χρόνιας φλεγμονής και αυτοάνοσων νοσημάτων.

Το course θα πραγματοποιηθεί online για ενδιαφερόμενους εντός και εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, είναι εξ αποστάσεως, αφορά τους επαγγελματίες υγείας (γιατρούς, νοσηλευτές, διαιτολόγους, φυσιοθεραπευτές), αλλά και όσους έχουν ένα υπόβαθρο σχετικό με τη διατροφή και θέλουν να επιμορφωθούν, έχοντας βασικές γνώσεις ιατρικής ορολογίας και χρόνιων παθήσεων και θα πραγματοποιηθεί σε περίοδο 6 εβδομάδων, κατά την οποία θα απαιτείται μελέτη περίπου 5-6 ώρες την εβδομάδα. Στο πλαίσιο του course θα υπάρχει γραπτό υλικό, προηχογραφημένα μαθήματα, τεστ και μια εβδομαδιαία συζήτηση πάνω σε κάποιο αμφιλεγόμενο θέμα. Το course είναι διαπιστευμένο από την British Society of Lifestyle Medicine και στο τέλος θα δοθεί στους συμμετέχοντες certificate ολοκλήρωσης από το Πανεπιστήμιο. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, θα πρέπει να απευθυνθούν στην πρόεδρο Shireen Kassam (Shireen.Kassam@winchester.ac.uk), ενώ περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Call Now Button