Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Open vegan τορτίγιες σε 2 εκδοχές

1 min reading time

Όσοι βρίσκεστε σε περίοδο νηστείας ενδεχομένως να έχετε διαπιστώσει –αν τρώτε ισορροπημένα, με καθαρές ολόκληρες φυτικές τροφές– πόσο πιο πολύχρωμα είναι τα γεύματά σας και πόσα διαφορετικά αντιοξειδωτικά και βιταμίνες λαμβάνετε από αυτά. Κι αν κάνετε και σωστούς συνδυασμούς, επιτυγχάνετε μέγιστη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, όπως και νόστιμες γεύσεις.

Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι και αυτές οι τορτίγιες, οι οποίες συνδυάζουν στη γέμισή τους γλυκοπατάτες, φασόλια, αβοκάντο, ντομάτες, ραπανάκι και σπόρους, δίνοντας ένα αποτέλεσμα πλούσιο σε πρωτεΐνη, βιταμίνες, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Από αυτές τις συνταγές που τις τρως και νιώθεις αυτόματα καλύτερα!

Εμείς δοκιμάσαμε δυο διαφορετικές εκδοχές, αλλά όπως πάντα, μπορείτε να πειραματιστείτε με λαχανικά που έχετε στο σπίτι σας, διατηρώντας ποικιλία.

Υλικά
4 τορτίγιες ολικής
2 μεγάλες γλυκοπατάτες
1 φλιτζάνι φασόλια κόκκινα
1 μεγάλο αβοκάντο
2 ραπανάκια
5-6 ντοματίνια
1 μικρό αγγούρι
πράσινα φυλλώδη λαχανικά της αρεσκείας σας
σουσάμι, κολοκυθόσπορο ή ό,τι άλλο σπόρο έχετε

Οδηγίες
Ξεκινήστε με τις γλυκοπατάτες, τις οποίες πρέπει να καθαρίσετε και ψήσετε, για να τις αξιοποιήσετε σε διαφορετικές υφές στις τορτίγιες σας. Απλώστε μια λαδόκολλα, καθαρίστε και κόψτε τις γλυκοπατάτες σας, πασπαλίστε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη και ψήστε μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμες, έπειτα από περίπου 20 λεπτά, μπορείτε κάποιες να τις λιώσετε με ένα πιρούνι και να τις προσθέσετε ως spread σε 2 από τις 4 τορτίγιες, ενώ στις άλλες δύο να τις αξιοποιήσετε κανονικά, κομμένες σε σχήμα ψητής πατάτας.

Όσον αφορά τα φασόλια, αν δεν έχετε περίσσευμα από κάποια άλλη μέρα ή δεν έχετε προμηθευτεί έτοιμα μαγειρεμένα φασόλια, μπορείτε να τα βράσετε μόνοι σας. Μουλιάστε από το προηγούμενο βράδυ και βράστε την επόμενη ημέρα σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι, για περισσότερο από 1 ώρα.

Κόψτε τα ραπανάκια σας σε ροδέλες, κόψτε ντοματίνια στη μέση, καθαρίστε και κόψτε σε φέτες το αβοκάντο σας, κόψτε το αγγούρι σε ροδέλες και ξεκινήστε να κάνετε mix and match στις τορτίγιες σας.

Αλείψτε δυο τορτίγιες με τη λιωμένη γλυκοπατάτα και συνδυάστε με αγγούρι, ντοματίνια, ραπανάκια, πράσινα λαχανικά και σουσάμι. Στις άλλες δύο συνδυάστε το αβοκάντο, με κομμένη γλυκοπατάτα, τα φασόλια, πράσινα λαχανικά και κάποιος spread της αρεσκείας σας, όπως σπιτική μαγιονέζα.

Tip: Μην ξεχνάτε ότι τα λιπαρά του αβοκάντο βοηθούν να απορροφάμε τις λιποδιαλυτές βιταμίνες ενός γεύματος, όπως τη βιταμίνη Α που λαμβάνουμε εν προκειμένω από τη γλυκοπατάτα.

Call Now Button