Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Ο δρόμος (μου) προς τη φυτοφαγία

1 min reading time

Τα τελευταία 6 χρόνια κατά την προσπάθεια της σταδιακής μας μετάβασης σε μια πιο υγιεινή διατροφή, πρώτα απ’ όλα λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετώπισα, αλλά και γιατί θέλαμε ο Θοδωρής και ο Γιώργος να  υιοθετήσουν μια πιο φιλική για τον πλανήτη και για τα ζώα διατροφή, ενισχύοντας έτσι την χωρίς όρους αγάπη και την ενσυναίσθηση με την οποία γεννιούνται όλα τα παιδιά, έμαθα και ανακάλυψα πολλά πράγματα.

Η μετεκπαίδευση μου στο T Campbell Center for Nutrition Studies από τον αγαπημένο και εξαιρετικό επιστήμονα Campbell (ο T. Colin Campbell υπήρξε ένας από τους επικεφαλής επιστήμονες του China–Cornell–Oxford Project πάνω στη διατροφή και τις ασθένειες, που ξεκίνησε το 1983 από το Πανεπιστήμιο Cornell, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και την Κινέζικη Ακαδημία Προληπτικής Ιατρικής, με στόχο τη διερεύνηση της σχέσης διατροφής και καρκίνου, καρδιακών και μεταβολικών παθήσεων. Η μελέτη αυτή, μάλιστα, χαρακτηρίστηκε από τους New York Times ως το «grand Prix της επιδημιολογίας») ήταν πραγματικά μια από τις εμπειρίες ζωής και εκπαίδευσης που μου άλλαξε την κοσμοθεωρία και με βοήθησε πολύ στο να υποστηρίξω την απόφαση αυτή της στροφής σε ένα πρότυπο ζωής και διατροφής πιο φιλικό προς τα ζώα, τον πλανήτη και την υγεία. Μετά τη δεύτερη εγκυμοσύνη μου, μάλιστα, ήταν που ήρθε η στιγμή που θέλησα να πατήσω σταθερά σε ό,τι αφορούσε τη συγκεκριμένη διατροφή και να πω το τελικό «ναι», περνώντας από τη χορτοφαγία στην ολική φυτοφαγία.

Όλο αυτό το διάστημα, σε καμία περίπτωση δεν άφησα τους ασθενείς μου πίσω -η αγάπη μου γι’ αυτούς και για τη δουλειά μου δεν με αφήνει ποτέ να βάλω αυτό το κομμάτι της ζωής μου σε δεύτερη μοίρα. Η επιμονή μου και η υπομονή μου στο να ενημερώνομαι για τη φυτοφαγία και όχι απλώς να μένω στο τι βοήθησε σε εμένα, με οδήγησε στο να ανακαλύψω και να ερευνήσω σε βάθος και εμπεριστατωμένα τον κόσμο αυτό για να βοηθήσω και άλλους, έπειτα από πολλές ώρες μελέτης, κριτικής αξιολόγησης σημαντικών ερευνών σε ό,τι αφορά τα αυτοάνοσα, τη χρόνια φλεγμονή και το μικροβίωμα, brainstorming και γνωριμίας με καταξιωμένους επαγγελματίες υγείας-γιατρούς στο εξωτερικό, όπως ο consultant  γαστρεντορολογίας Dimitris Karapiperis, η consultant αιματολόγος και ιδρύτρια των UK Plant-based professionals Shirren Kassam, η παιδίατρος ειδική στο brain injury Miriam Bierge και πολλοί άλλοι.

Όλα αυτά έθεσαν το λιθαράκι τους σε μια τόσο σημαντική προσπάθεια ενημέρωσης, η οποία τελικά με οδήγησε να αποτελώ μέρος του εκπαιδευτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Winchester σε ένα πολύ σημαντικό nutrition course, το πρώτο πανεπιστημιακό course σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Winchester που πραγματοποιείται σε σχέση με την plant-based διατροφή, με δική μου ενότητα με θέμα τα Αυτοάνοσα, τη Χρόνια Φλεγμονή και την Ολική Φυτοφαγία. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό course, με τη συντριπτική πλειοψηφία όσων το πήραν να μιλούν για την υψηλή του ποιότητα και πόσο τους βοηθά να το εφαρμόσουν στην κλινική πρακτική και απαραίτητο για την επιμόρφωσή τους στην Ολική Φυτοφαγία.

Μέσα από όλη αυτή την όμορφη πορεία, λοιπόν, στον κόσμο της φυτοφαγίας, τον οποίο προσέγγισα και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό και σε επιμορφωτικό επίπεδο, θα ήθελα να σας παροτρύνω να κάνετε κι εσείς βήματα προς αυτόν, ξεκινώντας από τώρα! Με αφορμή το Veganurary, κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας, σε φίλο σας, σε αγαπημένο σας πρόσωπο:

-Κάντε εγγραφή στο Winchester course και ζήστε μια άκρως επιμορφωτική εμπειρία που θα σας αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεστε για τη διατροφή και την υγεία και θα σας ενημερώσει επιστημονικά, με evidence-based στοιχεία.

-Κάντε εγγραφή στους UK Plant-Based Professionals για να λαμβάνετε newsletter με έρευνες, reviews, case studies, αλλά και έκπτωση σε καταξιωμένα συνέδρια για τη Φυτοφαγία.

-Κάντε like στη σελίδα μου (facebook.com/getactive.gr) και ενημερωθείτε για τις δράσεις μου, που μπορούν να βοηθήσουν και να ενημερώσουν κι εσάς, αξιοποιήστε επιμορφωτικά τα site μου getactive.gr, συντονιστείτε στον Galaxy92fm όπου καθημερινά στις 9 κι έπειτα ξανά στις 16.00, δίνω συμβουλές διατροφής και ιδέες για εύκολες συνταγές με τις Τετάρτες να είναι αφιερωμένες στη χορτοφαγία και αναζητήστε το αγαπημένο περιοδικό Shape όπου συνεισφέρω τουλάχιστον ένα άρθρο τον μήνα

Σας ευχαριστώ θερμά για την υποστήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια. Μου δίνετε τη δύναμη που χρειάζομαι –κι ακόμη περισσότερη- για να συνεχίζω να επιμορφώνομαι και να επιστρέφω αυτό που παίρνω στο πολλαπλάσιο.

Call Now Button