Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Μανιτάρια σωτέ με κάστανα

Τα μανιτάρια σωτέ είναι ένα γρήγορο, εύκολο και συνηθισμένο πιάτο για συνοδευτικό το χειμώνα και τις γιορτές. Πάμε, όμως, να το ανεβάσουμε επίπεδο, να το κάνουμε ακόμη πιο χειμωνιάτικο, να του προσθέσουμε γλυκύτητα, έξτρα υφές, φυτικές ίνες, βιταμίνες, γεύση και να το κάνουμε ακόμη πιο χορταστικό, με μια απλή προσθήκη: κάστανα!

Τα κάστανα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, μας χαρίζουν βιταμίνη C (πάνω από 40% όσης χρειαζόμαστε στα 100 γραμμάρια), βιταμίνη Β6, μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο και κάλιο και σίγουρα υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα απολαύσουμε, εκτός από σκέτα. Στη συγκεκριμένη συνταγή ταιριάζουν ιδανικά, αλλά μπορείτε να τα βάλετε και στις σαλάτες σας, σε smoothies, να τα καταναλώσετε με τη φρουτοσαλάτα σας, στο ρύζι σας, ενώ είναι ιδανικό πιάτο και για το χριστουγεννιάτικο/εορταστικό τραπέζι.

Υλικά
1 κιλό μανιτάρια (ό,τι σας αρέσουν και από διαφορετικά είδη)
1,5-2 φλιτζάνια καθαρισμένα κάστανα βρασμένα ή ψημένα
3 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ. κουρκουμά
ελάχιστη μελάσα (προαιρετικά)
λίγο μαϊντανό ή κόλιαντρο

Οδηγίες
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το (ξερό) κρεμμύδι σας, τα μανιτάρια σας και το σκόρδο σας (δώστε του 10-15 λεπτά πριν το ρίξετε στο τηγάνι).

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε το ελαιόλαδο και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά. Σωτάρετε πρώτα το κρεμμύδι για 5 λεπτά, έπειτα προσθέστε το σκόρδο σας και στη συνέχεια τα μανιτάρια σας. Σωτάρετέ τα για 10 λεπτά όλα μαζί, ρίξτε αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά και αν θέλετε ελάχιστη μελάσα για γλυκύτητα (αλλά και σίδηρο και πολυφαινόλες).

Στο τέλος, προσθέστε τα κάστανά σας (αν θέλετε μπορείτε να τα κόψετε, εγώ τα προτίμησα ολόκληρα) και σωτάρετε κι αυτά για μερικά λεπτά.

Κόψτε λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό ή κόλιαντρο και πασπαλίστε πριν σερβίρετε!

 

Αφήστε μια απάντηση

Call Now Button