Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Gluten free προϊόντα και ΕΞΠΟΤΡΟΦ: μόδα ή ανάγκη

1 min reading time

Ομιλία της Κλινικής Διαιτολόγου-Διατροφολόγου με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα σε συνεργασία με την Ελληνική εταιρία Κοιλιοκάκης στην Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ.. Η κ. Μαρσέλου είναι  πιστοποιημένης εκπαιδεύτριας για μενού χωρίς γλουτένη χωρίς κίνδυνο επιμόλυνσης από τον Coeliac UK.

Οι επιπτώσεις σε ασθενείς με κοιλιοκάκη που δεν ακολουθούν Gluten Free διατροφή  είναι σοβαρές για την υγεία και μπορεί να οδηγήσουν σε αδενοκαρκίνωμα και non hodgkin’s λέμφωμα.. Η ανάγκη του καταναλωτή να εμπιστευτεί το προϊόν που αγοράζει είναι μεγάλη και η πιστοποίηση θα πρέπει να γίνεται στα προϊόντα με το σύμβολο Crossed Grain όπως ορίζει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία, και όχι απλά με μια αναγραφή «χωρίς γλουτένη».

Όσον αφορά τα καφέ και τα εστιατόρια, το προσωπικό θα πρέπει να άρτια εκπαιδευμένο από ειδικό επαγγελματία και με τη σύσταση της Ελληνικής Εταιρίας Κοιλιοκάκης, όπως γίνεται και σε ανάλογες χώρες του εξωτερικού. Επιχειρήσεις που ακολουθούν τις άνω διαδικασίες έχουν αύξηση σε πωλήσεις έως και 30%, ενώ το 95% των ασθενών, είτε έχει κοιλιοκάκη είτε κάποιο άλλο αυτοάνοσο (ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα, η σκλήρυνση κατά πλάκας),που απαιτεί διατροφή χωρίς γλουτένη, εμπιστεύεται χώρους που έχουν δεχτεί, εκπαιδευτεί και σχηματίσει ειδικό μενού χωρίς γλουτένη, αλλά και παιδικό μενού χωρίς γλουτένη σύμφωνα με τον Αγγλικό σύλλογο κοιλιοκάκης

Call Now Button