Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Εύκολα flatbreads

flatbread
1 min reading time

Τα flatbreads δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια πανεύκολη ψωμένια πίτα, στην οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας και να προσθέσετε ό,τι σας αρέσει. Μπορείτε να τα φτιάξετε με ζύμη πίτσας, την οποία μπορείτε να απλώσετε και να της δώσετε όποιο σχήμα θέλετε, διατηρώντας τα λεπτά. Αν θέλετε να τα φτιάξετε χωρίς γλουτένη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ½ φλιτζάνι αλεύρι καρύδας και ¾ αλεύρι βρώμης και προσθέστε λίγο άμυλο πατάτας αν θέλετε για καλύτερη υφή.

 

Για topping, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι θέλετε από λαχανικά, τυρί φυτικής προέλευσης, βότανα, ελιές. Προτείνω να το δοκιμάσετε με γκουακαμόλε, που είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά, ψιλοκομμένο σκόρδο που είναι πρεβιοτικό, ντοματίνια που μπορείτε να τα κόψετε στη μέση και να τα απλώσετε τριγύρω, αλάτι, πιπέρι και κουκουνάρι.

 

Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι -δείτε παραπάνω

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

¾ φλιτζανιού χλιαρό νερό

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. ξηρή μαγιά

1 κ.γ. ζάχαρη

Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζετε τη μαγιά και τη ζάχαρη, ρίχνετε χλιαρό νερό και χτυπάτε. Αφήστε το μείγμα να «ξεκουραστεί» για 5 λεπτά σκεπάζοντάς το με μια πετσέτα.

Χρησιμοποιήστε ένα μίξερ με γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα ή με τα χέρια σας και ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου και το ελαιόλαδο με το μείγμα της μαγιάς μέχρι να ενωθούν και να έχετε μια πηχτή ζύμη. Μεταφέρετε σε μια επιφάνεια στην κουζίνα και ζυμώστε για περίπου 2-3 ​​λεπτά. Μπορείτε να προσθέσετε αλεύρι αν είναι πολύ κολλώδες. Αφήστε τη ζύμη σας να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

Όταν είναι έτοιμο, χωρίστε το σε 2 ή περισσότερα μέρη αν θέλετε να φτιάξετε ψωμάκια. Βάλτε το κάθε ένα ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και ισιώστε με έναν πλάστη. Αφαιρέστε τις λαδόκολλες και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι ή τα δάχτυλά σας για να κάνετε λακκάκια και μετά αλείψτε με ελαιόλαδο. Τα ψήνετε όπως είναι και μετά τα συνδυάζετε με ό,τι θέλετε.

Εμείς τα δοκιμάσαμε με γκουακαμόλε και ταχίνι (αφού ψήθηκαν), αλλά μπορείτε να προσθέσετε ό,τι θέλετε στη ζύμη σας και να τα ψήσετε μαζί, όπως ντοματίνια, κουκουνάρι, σκόρδο κ.ο.κ. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 15-20 λεπτά και απολαύστε την υπέροχη μυρωδιά ψωμιού σε όλο το σπίτι!

Call Now Button