Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Veganuary: γιατί να το δοκιμάσετε

1 min reading time

#Veganuary ξεκινά δυναμικά κι αν θέλετε να συμμετάσχετε σε αυτό, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε, όπως να λάβετε μέρος στο Vegan22 Greece. Mια πρόκληση 22 ημερών αποκλειστικά vegan διατροφής για μετάβαση προς ένα vegan τρόπο ζωής με όραμα έναν καλύτερο πλανήτη. Εκεί θα βρείτε απίστευτο υλικό για συνταγές και διατροφικά δεδομένα, προϊόντα περιποίησης και υποστήριξη από γιατρούς, διαιτολόγους-διατροφολόγους –ο καθένας στο είδος του- και το κυριότερο ανθρώπους που αγαπούν και αγκαλιάζουν την όποια μετάβαση επιλέξετε, είτε άμεση είτε σταδιακή, χωρίς κρίση, χωρίς ενοχές.

Εκπαιδευτείτε με ταινίες-ντοκιμαντέρ που θα σας δώσουν στοιχεία και θα σας επιμορφώσουν, όπως το Game Changers, το Forks Over Knives και το Cowspiracy, ανακαλύψτε μαγαζιά και καταστήματα υγιεινής και vegan διατροφής, όπως το αγαπημένο μου healthy harmony Pireaus, το lime bistro, το Trivoli vegan καφενείο, τις Vegan fairies με τα γλυκά τους έμπνευση, τη Γή στη Γλυφάδα, το Pea’s την εκπληκτική Violetta’s vegan desserts και τον γλυκό συνδυασμό  με τα φοβερά γλυκά και αλμυρά της Καίτης και πολλά ακόμη που ίσως εγώ να μην έχω επισκεφτεί, αλλά εσείς γνωρίζετε.

Δηλώστε συμμετοχή σε σεμινάρια διατροφής και υπέροχων προϊόντων ζύμωσης απο τον Ζαννή Ζουγανέλη και τη Σοφία Κανέλου και ανακαλύψτε υπέροχα προϊόντα με σεβασμό στην υγεία, χωρίς επεξεργασία, όπως τα πεντανόστιμα ψωμάκια Spelta organic bakery (και τσουρέκι Vegan παρακαλώ!) και την πιο νόστιμη μελάσα Emelia Fine Foods εγγυημένα!

Κι αν θέλετε να μάθετε περισσότερα γιατί να συμμετάσχετε σε όλο αυτό, συνεχίστε να διαβάζετε.

Όπως θα έχετε ακούσει, το τελευταίο διάστημα η Αυστραλία –και μαζί της ολόκληρος ο πλανήτης- πλήττεται από τις πιο καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν προκαλέσει το θάνατο 24 ανθρώπων, ενώ ταυτόχρονα ο ειδικός βιοποικιλότητας Chris Dickman του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ εκτιμά ότι 480 εκατομμύρια ζώα έχουν επηρεαστεί/καεί από τις φωτιές, με τον πραγματικό αριθμό πεθαμένων ζώων να είναι σίγουρα μεγαλύτερος από τις εκτιμήσεις.

Η φωτιά στην Αυστραλία, όμως, δεν είναι η μοναδική. Ήρθε μετά τη φωτιά στη Σιβηρία, την Καλιφόρνια, τον Αμαζόνιο το τελευταίο μόνο διάστημα και αποτελεί μια ακόμη απόδειξη ότι η κλιματική αλλαγή είναι πιο φανερή από ποτέ, ο πλανήτης καταστρέφεται κι όλοι μας πρέπει να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι για το καλό του και το καλό μας. Όπως θα κάναμε και για το σπίτι μας.

Η κλιματική αλλαγή σίγουρα είναι ένα φαινόμενο που εν μέρει παρατηρείται με το πέρασμα των χρόνων σε έναν πλανήτη σε αργούς ρυθμούς. Η ανθρώπινη παρέμβαση, όμως, την επιταχύνει, την ωθεί εκτός ορίων και το σίγουρο είναι ότι τα θύματα δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους και τα ζώα. Πριν λίγες μέρες, μάλιστα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία προειδοποίησε ότι μια πυρκαγιά στα νότια του Σίδνεϊ δημιούργησε το δικό της καιρικό σύστημα, ένα φαινόμενο που κατά το Reuters έχει καταγραφεί σε όλο τον πλανήτη.

Κι αν ο αριθμός των ζώων που επλήγησαν στις πυρκαγιές της Αυστραλίας σας σόκαρε, να σας πω ότι καθημερινά στον πλανήτη θανατώνονται 200 εκατομμύρια ζώα για φαγητό, ενώ η εκτροφή ζώων μαζί με την χρήση ορυκτών καυσίμων και την αποψίλωση δασών είναι οι μεγαλύτεροι παράγοντες ανθρώπινης παρέμβασης που επηρεάζουν το κλίμα. Οι βιομηχανίες ζωικών προϊόντων μόνο συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή περισσότερο από όλες τις μορφές μετακίνησης μαζί στον πλανήτη (αυτοκίνητα, αεροπλάνα, φορτηγά κ.ο.κ.).

Αν, λοιπόν, ψάχνετε ποιο θα είναι το δικό σας λιθαράκι στην προστασία από την κλιματική αλλαγή, ξεκινήστε με τη μείωση ή και αποφυγή του κρέατος. Εκτός από το καλό που θα κάνετε στον οργανισμό σας, θα έχετε θετικό αντίκτυπο και σαφώς μικρότερο ανθρακικό αποτύπωμα. Το Veganuary είναι μια καλή ιδέα για να σας δώσει ώθηση, που τίθεται σε εφαρμογή από το 2014 και προτρέπει τους ανθρώπους να δοκιμάσουν τον vegan τρόπο ζωής και διατροφής για τον Ιανουάριο, απέχοντας από κάθε τρόφιμο ζωικής προέλευσης. Κι αν το γάλα και το τυρί σας φαίνονται «αθώα», αξίζει να μάθετε ότι το μοσχαρίσιο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι τα πιο επιβαρυντικά για τον πλανήτη ως προς την παραγωγή τους.

Ανακαλύψτε τον υπέροχο vegan κόσμο που υπάρχει εκεί έξω και μπορεί να συμβάλλει σε μια καλύτερη υγεία κι ένα πιο ασφαλές μέλλον για εμάς, τα παιδιά μας, τα ζώα και τον πλανήτη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα σας το ανταποδώσει.

Call Now Button