Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Πικάντικο chutney κερασιών

Σας αρέσουν τα κεράσια; Αν ναι, τότε έχετε έναν ακόμη λόγο να τα συντηρήσετε για να τα απολαύσετε ακόμη περισσότερο, με αυτό το πικάντικο chutney που έχει βαθιά γεύση τζίντζερ, μπαχαρικών και μπαλσάμικου και μπορεί να ταιριάξει σε διάφορα vegan πιάτα λαχανικών για έξτρα ένταση, αντιθέσεις και φυτικές ίνες. Η οξύτητα των chutney από το ξίδι είναι αυτή που αποτρέπει και τη δημιουργία παθογενών βακτηρίων και αν το κρατήσετε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος, θα σας κρατήσει μέχρι κι ένα χρόνο –μόλις το ανοίξετε, όμως, πρέπει να μπει ψυγείο και διαρκεί για 1 μήνα.

Υλικά
3 φλιτζάνια φρέσκα ή κατεψυγμένα κεράσια (που θα τα έχετε ξεπαγώσει), χωρίς το κουκούτσι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μικρή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/3 του φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
¼ του φλιτζανιού ξίδι μπαλσάμικο
300-400ml μηλόξιδο
2 κ.γ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
½ κ.γ. τριμμένο κάρδαμο
¼ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. μπούκοβο χτυπημένο στο γουδί

Οδηγίες
Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι όλα τα υλικά σε υψηλή θερμοκρασία, Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει μειώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε να σιγοβράσει, χωρίς καπάκι για περίπου 45 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά σας να είναι πιο τρυφερά και το μείγμα σας να έχει την πυκνότητα που πρέπει. Ανακατεύετε σταδιακά και σερβίρετε είτε ζεστό, είτε αφού κρυώσει. Το υπόλοιπο μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο σε ένα γυάλινο δοχείο.

Call Now Button