Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Μπρουσκέτες με ρεβίθια

1 min reading time

Λατρεύω όταν κάποιες ιδέες μπορούν να λειτουργήσουν σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις και να παραμένουν λαχταριστές και εντυπωσιακές. Όπως αυτή εδώ η πρόχειρη συνταγή με ρεβίθια, που ταιριάζει και ως ορεκτικό σε ένα τραπέζι και ως σνακ και ως κέρασμα σε παρεΐστικες καταστάσεις και είναι αρκετά ιδιαίτερη, χωρίς να απαιτεί πολύ κόπο.

Ταυτόχρονα, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ό,τι πρέπει για το μικροβίωμα του εντέρου και κατ’ επέκταση για το ανοσοποιητικό σας, ενώ μας παρέχει και πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης σε μια σούπερ γευστική μπουκιά.

Υλικά
250 γραμμάρια ρεβίθια
5-6 φέτες ψωμί ολικής
1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
λίγο μαϊντανό
6-7 λιαστές ντομάτες (προαιρετικά)

Οδηγίες
Μουλιάστε τα ρεβίθια σας αποβραδίς. Την επόμενη ημέρα βράστε τα σε αλατισμένο νερό για περίπου 1 με 1,5 ώρα, ξαφρίζοντας.

Όταν είναι έτοιμα, βάλτε τα σε ένα μπολ και πασπαλίστε λίγο πιπέρι, χυμό λεμονιού, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον οποίο έχετε προηγουμένως πλύνει καλά. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες.

Σε μια λαδόκολλα, απλώστε τις φέτες ψωμιού. Αν θέλετε μπορείτε να τις αρωματίσετε με σκόρδο για έξτρα γεύση. Βγάλτε από το φούρνο και απλώστε επάνω το μείγμα με τα ρεβίθια.

Πασπαλίστε λίγο ακόμη μαϊντανό και ελαιόλαδο και σερβίρετε.

Tip
-Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο και να γλιτώσετε το μούλιασμα και το βράσιμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμα βρασμένα ρεβίθια ή να αξιοποιήσετε περίσσευμα προηγούμενης ημέρας.
-Μπορείτε να λιώσετε το μείγμα με τα ρεβίθια με ένα πιρούνι ή στο μπλέντερ και να δημιουργήσετε μια πάστα την οποία θα απλώσετε στο ψωμάκι σας. Δοκιμάστε και τις δύο εκδοχές και δείτε τι σας αρέσει περισσότερο.

 

Call Now Button