Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Vegan κρέπες κακάο με γέμιση σοκολάτα-μπανάνα

Ένα αλμυρό πρωινό με πρωτεΐνη, καλά λιπαρά και φυτικές ίνες σταθεροποιεί καλύτερα το σάκχαρο μέσα στην ημέρα, μειώνει τη λιγούρα για γλυκό στη συνέχεια και περιέχει συνήθως τροφές όπως λαχανικά, βότανα, σπόρους και όσπρια, πλούσιες σε μαγνήσιο, σίδηρο, βιταμίνες Β, βιταμίνη C και φυτοθρεπτικά συστατικά. Μερικές φορές, όμως, κυρίως τα σαββατοκύριακα, παιδιά και μεγάλοι θέλουμε να ξεκινήσουμε την ημέρα μας πιο γλυκά. Κι αυτές οι vegan κρέπες με κακάο έρχονται να ικανοποιήσουν ακριβώς αυτή την επιθυμία.

Ιδανικές τόσο για πρωινό, όσο και για σνακ μέσα στην ημέρα ή επιδόρπιο, έχουν τριπλό ρόλο, που σημαίνει πως ό,τι περισσέψει (αν τα καταφέρετε), το κρατάτε για τις ώρες που λιγουρεύεστε κάτι γλυκό, ώστε να ικανοποιήσετε τη λιγούρα σας με φυτική πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.

Το κακάο τους παρέχει αντιοξειδωτικά (φλαβονοειδή) που ευνοούν τη μικροκυκλοφορία και τη διάθεση, η μπανάνα προσφέρει κάλιο και φυσική γλυκύτητα, ενώ η επιλογή ενός αλεύρου ολικής αλέσεως χαρίζει φυτικές ίνες και φυτική πρωτεΐνη.

Υλικά για τις κρέπες (8-10 μικρές ή 5 μεγάλες)
1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης ή αλεύρι βρόμης
2 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. baking powder
1½ φλ. φυτικό ρόφημα (π.χ. αμυγδάλου, βρόμης ή σόγιας)
1 κ.σ. λιναρόσπορος + 3 κ.σ. νερό (ως υποκατάστατο αυγού)
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
1 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας (προαιρετικά, για πιο μαλακές κρέπες)
Γέμιση
1-2 μπανάνες κομμένες σε φέτες
2 κ.γ. ταχίνι ή φυστικοβούτυρο (προαιρετικά για extra θρέψη)
3-4 κ.γ. vegan πραλίνα φουντουκιού ή 2 κ.γ. κακάο + 1 κ.γ. σιρόπι αγαύης + 1 κ.γ. φυτικό γάλα για στιγμιαία σοκολατένια σάλτσα

Οδηγίες
Ξεκινήστε με τον λιναρόσπορο, ανακατεύοντάς τον με νερό και αφήνοντας το 5-10 λεπτά να πήξει.

Σε μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο και το baking powder. Προσθέστε το φυτικό γάλα, το μείγμα λιναρόσπορου, τη βανίλια και το λάδι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε έναν λείο, ρευστό χυλό.

Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε λίγο από τον χυλό και απλώστε κυκλικά. Ψήστε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Γεμίστε κάθε κρέπα με φέτες μπανάνας, σοκολατένια σάλτσα και προαιρετικά ταχίνι ή φυστικοβούτυρο. Διπλώστε ή τυλίξτε. Σερβίρετε με κανέλα, ξηρούς καρπούς ή λίγη τριμμένη καρύδα αν θέλετε έξτρα άρωμα.

Call Now Button