Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Πώς να βελτιώσετε τις κακές διατροφικές συνήθειες των παιδιών

Το να μάθετε στο παιδί σας από νωρίς να τρώει υγιεινά είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορείτε να κάνετε τώρα και να αποδώσει στο μέλλον σε κάτι πολύ σημαντικό: στην υγεία και το ανοσοποιητικό του παιδιού σας –υπάρχει πιο σημαντικό από αυτό;

Πρέπει να ξέρετε ότι τα παιδιά που τρώνε υγιεινές τροφές από μικρή ηλικία έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να διατηρήσουν αυτές τις καλές συνήθειες και αργότερα στη ζωή και παρ’ όλο που μπορεί οι κακές διατροφικές συνήθειες να είναι πολλές φορές η εύκολη λύση για μια οικογένεια, με λίγη προσπάθεια και εκπαίδευση, μπορείτε να οδηγήσετε το παιδί σας σε πιο υγιεινές επιλογές.

Πώς όμως θα το καταφέρετε αυτό; Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν κατά πολύ.

Μην απαγορεύετε τροφές
Όταν προσπαθείτε να «κόψετε» μια κακή διατροφική συνήθεια, το να απαγορεύετε τροφές που βρίσκονται ήδη στο σπίτι μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα συμπεριφοράς, υστερίες και κατανάλωση των τροφών στα κρυφά. Όσο περισσότερο τις απαγορεύετε, τόσο πιο δελεαστικές θα γίνονται για το παιδί, γι’ αυτό και δεν πρέπει να μιλάμε για «καλές» και «κακές» τροφές. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μειώσετε τις ανθυγιεινές τροφές από το σπίτι, έτσι ώστε να ξέρουν ότι υπάρχουν και να μην τρώνε στα κρυφά. Ρωτήστε τα πώς τα κάνουν να νιώθουν αυτές οι τροφές όπως τα γλυκά κ.ο.κ. φυσικά και σωματικά και μιλήστε μαζί τους για την αίσθηση της υπερκατανάλωσης φαγητού και το πώς μπορούν να φάνε μια ικανοποιητική ποσότητα χωρίς να αισθανθούν φούσκωμα ή να το παρακάνουν.

Επικεντρωθείτε στις υγιεινές τροφές
Το σημαντικό είναι να φέρετε στην κουζίνα και το πιάτο σας πλήθος εναλλακτικών υγιεινών τροφών που θα γεμίσουν το «κενό» των τροφών που έχετε απομακρύνει από τη διατροφή σας. Πλύνετε και κόψτε φρέσκα φρούτα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα στο ψυγείο σε εύκολη πρόσβαση. Τα μικρά παιδιά νιώθουν πιο ανεξάρτητα όταν έχουν επιλογές, γι’ αυτό προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα μέρος με υγιεινά σνακ και να τα αφήνετε να διαλέγουν από αυτά καθημερινά. Αν θέλετε να τρώνε περισσότερα φρούτα, φροντίστε να τα έχετε από πριν πλυμμένα και κομμένα, κατά προτίμηση σε διασκεδαστικά σχέδια.

Μάθετέ τα να αγαπάνε νέες τροφές
Το καρότο μπορεί να μην είναι το ίδιο λαχταριστό όσο το κουλουράκι στα μάτια ενός παιδιού, αλλά όσο περνάει ο καιρός, τα πράγματα θα βελτιωθούν, γι’ αυτό μείνετε πιστοί στο σχέδιό σας να ανταλλάξετε ανθυγιεινές με υγιεινές τροφές και παρατηρήστε πώς σταδιακά θα τις συνηθίσουν. Το φαγητό είναι μια συμπεριφορά που μαθαίνουμε, όπως ακριβώς, για παράδειγμα, και το ποδήλατο. Κι όπως τα παιδιά μαθαίνουν ποδήλατο πέφτοντας πρώτα πολλές φορές, έτσι μαθαίνουν και να τρώνε σωστά, δοκιμάζοντας καινούργιες τροφές τουλάχιστον 15 φορές. Αν δεν τους αρέσει κάποια, δεν υπάρχει πρόβλημα. Μην το αναγκάσετε να τη φάει, αλλά προσπαθήστε ξανά.

Να θυμάστε πάντα ότι η δέσμευση σε μια πιο υγιεινή διατροφή θα σας χαρίσει σημαντικά οφέλη, τόσο τώρα, όσο και στο μέλλον. Το να ετοιμάσετε από τώρα τα παιδιά για μια υγιή σχέση με το φαγητό θα τα βοηθήσει να ζήσουν μια πιο παραγωγική και ευχάριστη ζωή με υγεία κι εσείς θα είστε ευτυχισμένοι που τα παιδιά σας είναι ισορροπημένα και υγιή.

Tags

Αφήστε μια απάντηση

Call Now Button