Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Τα Άρθρα Μου (2025)

Το δέρμα μας δεν είναι μόνο ο καθρέφτης της ηλικίας ή του τρόπου ζωής μας, είναι και ένας «αισθητήρας» της διατροφικής μας κατάστασης. Πολλές φορές, σημάδια όπως ξηροδερμία, ακμή, ευαισθησία ή καθυστερημένη επούλωση τραυμάτων δεν είναι απλώς αισθητικά ζητήματα, αλλά ενδείξεις ότι κάτι λείπει από τη διατροφή μας. Οι ελλείψεις σε συγκεκριμένα μικροθρεπτικά συστατικά –όπως […]

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι από τα πιο θρεπτικά και ευέλικτα συστατικά που μπορούμε να προσθέσουμε στη διατροφή μας και που ως διαιτολόγος-διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία τους δίνω πάντα θέση σε διατροφικά πλάνα. Πλούσιοι σε καλά λιπαρά, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και βιταμίνες, αυτοί οι μικροί θησαυροί της φύσης […]

Στον κόσμο της ισορροπημένης διατροφής, οι φυσικές γλυκαντικές ύλες έχουν αποκτήσει φήμη ως οι πιο ασφαλείς εναλλακτικές της λευκής ζάχαρης. Ποια είναι, όμως, η πιο θρεπτική; Ποια δουλεύει καλύτερα στο ψήσιμο; Ποιες οι παγίδες τους; Ποια προτιμώ εγώ ως διαιτολόγος-διατροφολόγος που ακολουθεί τη φυτοφαγία; Αν είστε στη φάση της ζωής σας που θέλετε να μειώσετε […]

Στη διατροφική υποστήριξη των αυτοάνοσων νοσημάτων, με την οποία ασχολούμαι εις βάθος ως διαιτολόγος-διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, η φυτική πρωτεΐνη έχει κερδίσει δικαίως έδαφος, τόσο για τη θρεπτική της αξία, όσο και για την αντιφλεγμονώδη της δράση. Υπάρχει, όμως, μια πτυχή που σπάνια αναδεικνύεται: η ανεκτικότητα σε συγκεκριμένες πηγές φυτικής […]

Η χοληστερίνη παραμένει στο επίκεντρο της επιστημονικής έρευνας, όχι μόνο για την καρδιαγγειακή υγεία, αλλά και για τη λειτουργία του εγκεφάλου. Δύο πρόσφατες μεγάλες μελέτες ενισχύουν τη σημασία της διατροφής και της ρύθμισης των λιπιδίων στο αίμα, δείχνοντας ότι η χαμηλή χοληστερίνη – είτε επιτυγχάνεται μέσω φυτικής διατροφής, είτε με φαρμακευτική αγωγή – μπορεί να […]

Είναι πλέον γνωστό και καθιερωμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ότι το επεξεργασμένο κρέας είναι καρκινογόνο για τον άνθρωπο. Κι όταν λέμε «επεξεργασμένο κρέας» εννοούμε όλα τα αλλαντικά (όπως το μπέικον, το ζαμπόν, τα χοτ ντογκ, τα λουκάνικα), η κατανάλωση των οποίων έχει επίσης συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας από κάθε αιτία και αποτελεί […]

Ο σίδηρος είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο που παίζει ζωτικό ρόλο στη μεταφορά οξυγόνου και σε πολλές μεταβολικές διεργασίες. Στη διατροφή, ο σίδηρος απαντάται σε δύο κύριες μορφές: τον αιμικό και τον μη αιμικό σίδηρο. Ο αιμικός σίδηρος προέρχεται αποκλειστικά από ζωικές πηγές, όπως το κόκκινο κρέας, τα πουλερικά και τα θαλασσινά, και απορροφάται πιο εύκολα […]

Σε κάθε πρόβλημα υγείας, στην προσπάθεια για απώλεια βάρους, στο μονοπάτι για τη διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής και υγείας, η διατροφική συνέργεια – μαζί με την ποικιλία – παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο, όταν μιλάμε για μια καλά δομημένη κατά βάση φυτοφαγική διατροφή. Στις αυτοάνοσες παθήσεις, στις οποίες έχω εξειδίκευση ως διαιτολόγος-διατροφολόγος, υπάρχει μια υπερδραστηριότητα […]

Όσο κι αν παραδοσιακά το Πάσχα είναι συνυφασμένο με κρεατικά, μια καλή επιλογή που μπορείτε να προσθέσετε στο τραπέζι σας είναι και οι σούπες, είτε καταναλώνετε κρέας, είτε όχι. Ειδικά στην πρώτη περίπτωση, θα ξεκινήσουν το γεύμα σας με τον καλύτερο δυνατό comfort τρόπο, ώστε να μην υπερκαταναλώσετε στη συνέχεια κορεσμένα λιπαρά, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν […]

Ένα από τα πιο εύκολα και αγαπητά από τους περισσότερους τρόφιμα, οι πατάτες, έχουν πολλές φορές διχάσει τον κόσμο και πολλοί από εσάς που με επισκέπτεστε ως διαιτολόγο-διατροφολόγο με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και την κλινική διατροφή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, μου έχετε εκφράσει απορίες σχετικά με τις πατάτες: είναι φλεγμονώδεις, αντενδείκνυνται στον διαβήτη και την […]

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που παλεύουν χρόνια με το βάρος τους, χάνοντας και ξαναπαίρνοντας κιλά σε όλη τους τη ζωή, σε μια διαδικασία συνεχών διακυμάνσεων βάρους (δίαιτες γιο-γιο) που τους ταλαιπωρεί. Με πολλούς από εσάς έχουμε προσπαθήσει μαζί σε αυτό το κομμάτι, αφού ως διαιτολόγος-διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, προσπαθώ να καθοδηγήσω […]

Το θέμα με τα αυγά και τη χοληστερίνη κρατάει πολλά χρόνια κι έχει μπερδέψει ίσως όσο κανένα άλλο, την τελευταία δεκαετία. Κι ενώ πριν 15-20 χρόνια, οι περισσότεροι με ιστορικό χοληστερίνης τα απέφευγαν λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε χοληστερόλη, πλέον έχουν απενοχοποιηθεί από πολλές πλευρές, ως τροφές που τελικά δεν επηρεάζουν σημαντικά τα επίπεδα […]

Ένα σημαντικό λιθαράκι μπήκε στην Ελλάδα στο ξεκίνημα κιόλας του 2025 όσον αφορά την εκπαίδευση και την ενημέρωση για το ρόλο της διατροφής και είμαι ευγνώμων που είμαι μέρος αυτού, μέσω πλέον της συνεργασίας μου με την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το μεταπτυχιακό τμήμα «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών». […]

Τα τελευταία χρόνια, η ισορροπημένη διατροφή που βασίζεται στη φυτοφαγία επιβεβαιώνει συνεχώς μέσω ερευνών τα οφέλη της στην υγεία, τη διαχείριση βάρους και την πρόληψη ασθενειών, αλλά και στο περιβάλλον. Κι ως διαιτολόγος-διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, που ακολουθώ κι εγώ η ίδια αυτή τη διατροφή, βλέπω πολύ συχνά τα οφέλη […]

Οι περισσότεροι κατά καιρούς περνούν μια φάση με το συναισθηματικό φαγητό, όπου το να σταματήσουμε στο «μόνο ένα» ή να πούμε «όχι» ακόμη κι αν είμαστε χορτάτοι μοιάζει πολύ δύσκολο. Το συναντώ συχνά ως διαιτολόγος-διατροφολόγος με εξειδίκευση στα αυτοάνοσα και την κλινική διατροφή και μετεκπαίδευση στη φυτοφαγία, ενώ δεν θα ισχυριστώ ότι δεν το ζω […]

Η σχέση μεταξύ διατροφής και αυτοάνοσων νοσημάτων αποτελεί αντικείμενο έντονου επιστημονικού ενδιαφέροντος, με ολοένα και περισσότερες έρευνες να αναδεικνύουν τον ρόλο της διατροφικής παρέμβασης στη διαχείριση των συμπτωμάτων και της φλεγμονής. Η φυτοφαγία, ως διατροφικό πρότυπο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και αντιφλεγμονώδη συστατικά, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο των επιστημόνων όσο και των ασθενών […]

Call Now Button