Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

Map Your Meal: Αλήθεια, εσείς ξέρετε τι φαγητό τρώτε;

1min reading time

Ξέρετε πόσα μίλια ταξιδεύει η τροφή σας πριν φτάσει στο πιάτο σας; Μάθετε περισσότερα πριν αγοράσετε οποιοδήποτε προιόν κατεβάζοντας τη νέα εφαρμογή Map Your Meal στο κινητό σας! Η εφαρμογή είναι δωρεάν και είναι διαθέσιμη για Android και iOS. Με την εφαρμογή μπορείτε να ελέγξετε πόσο «πράσινα» και πόσο «δίκαια» είναι τα προϊόντα που καταναλώνετε.

Τι είναι το Map Your Meal

Η εφαρμογή Map Your Meal μας φέρνει πιο κοντά στην ηθική των τροφίμων και ποτών που καταναλώνουμε. Με μια απλή σάρωση γραμμωτού κώδικα του προϊόντος (barcode), βλέπετε το σκορ για το πόσο ‘πράσινα’ και πόσο ΄δίκαια’ είναι τα προϊόντα που καταναλώνετε όταν πηγαίνετε για ψώνια, το οποίο βασίζεται σε συγκεκριμένους δείκτες που έχουν αναπτύξει ερευνητές και που διερευνούν κάθε παράγοντα χωριστά. Για παράδειγμα, σχετικά με την περιβαλλοντική ευθύνη, τα προϊόντα αναλύονται με βάση το υδατικό τους αποτύπωμα, τη χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, την επεξεργασία, τη μεταφορά, το πακετάρισμα, τη χρήση φοινικέλαιου και την αξιοποίηση αειφόρων μεθόδων αλιείας. Ζητήματα της τήρησης και του σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων, της πιθανότητας ύπαρξης παιδικής εργασίας στην παραγωγή, της τήρησης των δικαιωμάτων των ζώων, αλλά και της διαφάνειας και της υπευθυνότητας της εταιρείας παραγωγής και της μητρικής εταιρείας, αξιολογούνται με βάση το δίκαιο στο εμπόριο και την παραγωγή. Ενώ ο κάθε παράγοντας βαθμολογείται ανεξάρτητα, η εφαρμογή παρέχει επιπλέον μία γενική βαθμολογία για το πόσο Πράσινο και πόσο Δίκαιο είναι το προϊόν.

www.mapyourmeal.org

Η εφαρμογή αυτή είναι μια προσπάθεια 5 οργανώσεων από 5 ευρωπαϊκές χώρες. Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστρία. To Σάββατο στις 11 Ιουνίου η Fair Trade Hellas εγκαινίασε την εφαρμογή στο Πάρκο για το Παιδί και τον Πολιτισμό στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.

Ποια είναι η Fair Trade Hellas

H Fair Trade Hellas είναι μια Ελληνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση που ιδρύθηκε το 2004 με νομική μορφή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα άρχισε να προωθεί τη φιλοσοφία του δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου (Fair Trade), που στοχεύει στην καταπολέμηση της φτώχειας σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχοι της είναι η προώθηση της ηθικής και υπεύθυνης κατανάλωσης στην Ελλάδα, και επίσης η διάθεση στην ελληνική αγορά προϊόντων που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από φτωχές χώρες.

 

Call Now Button