Αλκιβιάδου 185, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

No products in the cart.

No products in the cart.

No products in the cart.

4 σνακς χωρίς γλουτένη για το γραφείο που θα σας κρατήσουν!

1min reading time

Ξέρω, είναι τρομερό να έχει πάει 4 το απόγευμα και να γουργουρίζει η κοιλιά σας ενώ έχετε να παραδώσετε το τρομερό projectπου σας φόρτωσε ο προιστάμενός σας! Και σε όλα αυτά δεν ξέρετε τι να φάτε ενώ η όρεξή σας δεν τραβάει ακόμη ένα φρούτο που θα σας κάνει να πεινάσετε γρήγορα. Θέλετε κάτι αλμυρό, κάτι γλυκό, κάτι τραγανό, κάτι διαφορετικό! Ε, σας το έχω εδώ. Τέσσερα σνακς χωρίς γλουτένη για το γραφείο που θα σας κρατήσουν και θα εκπλήξουν τις γεύσεις σας. Δοκιμάστε τες από σήμερα κιόλας!

1 Εάν θέλετε να κατευνάσετε το άγχος σας

Ας είμαστε ειλικρινείς, πολλές φορές τα στικ από καρότα και το χούμους στη δουλειά δεν σας φτάνουν για να μειώσετε το άγχος σας ή να κατευνάσετε τις λιγούρες σας. Αλλά οι φέτες ψητής κολοκύθας ή οι ηλιόσποροι μπορεί να σας δώσουν το αλμυρό, το γλυκό, το πικάντικο ή το τραγανό σνακ που αναζητάτε την ώρα που το στρες έχει χτυπήσει κόκκινο! Οπότε ετοιμάστε ένα μείγμα από διάφορα μπαχαρικά όπως πιπέρι καγιέν, κανέλα, κύμινο, κάρι, αλάτι, ρίγανη κ.λπ. και πασπαλίστε την κολοκύθα ή τους ηλιόσπορους. Ψήστε στους 200 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά. Όταν κρυώσουν βάλτε τα στο ταπεράκι της δουλειάς και φάτε τα όταν νιώθετε την πίεση στο φουλ! Εάν επιμένετε για κάτι ακόμη πιο κρατσανιστό τότε τα σπιτικά τσιπς λαχανίδας με κουρκουμά και βιολογικό μέλι θα σας ενθουσιάσουν, είμαι σίγουρη! (λινκ στο κίτρινο)

2 Εάν θέλετε κάτι γλυκό

Δοκιμάστε μαύρη σοκολάτα με λάδι καρύδας και με τριμμένα αμύγδαλα η οποία δίνει την ικανοποίηση ενός επιδόρπιου χωρίς τα παρελκόμενα. Είναι τόσο απλό να προετοιμαστεί. Ρίξτε σε ένα μπολ 2 τετράγωνα μαύρης σοκολάτας (75-90% κακάο, αν είναι δυνατόν), συν 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας, και από πάνω 10 ωμά αμύγδαλα τριμμένα. Όνειρο!

3 Εάν θέλετε να κόψετε την όρεξή σας

Μην το ρίχνετε πάλι στα φρούτα. Κάντε αυτή την εύκολη συνταγή που θα σας πάρει μόνον έναν λεπτό. Κόψτε φέτες από αβοκάντο και ρίξτε λεμόνι, αλάτι και  πιπέρι και χρησιμοποιήστε το σαν ντιπ (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρότο, αγγούρι, καλαμπογκοφρέτες) . Περιέχει υγιεινά λιπαρά και σας κρατάει χορτάτους χωρίς να σας κάνει να νιώθετε πρησμένοι.

4 Εάν θέλετε ενέργεια και τόνωση

Καρύδια και αποξηραμένα φρούτα. Τα καρύδια περιέχουν περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από οποιοδήποτε άλλο ξηρό καρπό. Η κατανάλωση τους θα σου δώσουν ενέργεια όπως και τα αποξηραμένα φρούτα (βερίκοκο, δαμάσκηνα κ.λπ.) θα σας προσφέρουν αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Βάλτε τα σε σακουλάκια και έχετέ τα έτοιμα στο συρτάρι του γραφείου σας κάθε φορά που θα θέλετε μία μικρή δόση ενέργειας.

Τέλος, εάν θέλετε ένα γρήγορο σνακ χωρίς γλουτένη δείτε τη συνταγή: φέτες μήλου “βουτηγμένες” σε βούτυρο αμυγδάλου και θα με θυμηθείτε!

Call Now Button