4 λόγοι να αλλάξετε διατροφή

Έχετε αϋπνία ή ματώνουν τα ούλα σας; Ίσως φταίει η διατροφή σας. Μάθετε ποιες διατροφικές αλλαγές μπορούν να σας βοηθήσουν.

Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε

Στην περίπτωση αυτή ίσως έχετε χαμηλά επίπεδα μαγνησίου. Ακόμη, μπορεί να σας λείπει βιταμίνη Β6 ή νιασίνη. Εμπλουτίστε το διαιτολόγιό σας με τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο. Τροφές που περιέχουν σημαντικές ποσότητες μαγνησίου είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης, το μαύρο ρύζι, τα όσπρια, και το σιτάλευρο. Προσθέστε μαϊντανό στη σαλάτα ή στα φαγητά σας καθώς περιέχει αρκετό μαγνήσιο.

Την βιταμίνη Β6 μπορείτε να τη βρείτε στο σπανάκι, την πατάτα, τα όσπρια και τα δημητριακά, ενώ τη νιασίνη στο κρέας, το γάλα, τα αυγά, τα πουλερικά, τα ψάρια και τους ξηρούς καρπούς.

Aν ματώνουν τα ούλα σας

Η ουλίτιδα, σύμφωνα με τις έρευνες των ειδικών, μπορεί να περιοριστεί με το συνένζυμο Q 10, αλλά και τη βιταμίνη C. Μην αποκλείετε τελείως από τη διατροφή σας το κόκκινο κρέας (μία-δύο φορές την εβδομάδα), το οποίο αποτελεί πηγή του συγκεκριμένου συνενζύμου. Καλές πηγές βιταμίνης C είναι οι πιπεριές, τα ακτινίδια, τα πορτοκάλια και τα πράσινα λαχανικά.

Αν παθαίνετε συχνά λοιμώξεις

Αν παθαίνετε συχνά λοιμώξεις, είναι πιθανό να οφείλονται και σε χαμηλά επίπεδα βιταμίνης C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ακόμη η έλλειψη ψευδαργύρου μπορεί να ευθύνεται για κάποια ευπάθεια του αμυντικού συστήματος.

Καταναλώνετε τροφές που έχουν άφθονη βιταμίνη C, όπως τα ακτινίδια και οι πράσινες πιπεριές και τα πράσινα λαχανικά. Πλούσιες πηγές ψευδαργύρου είναι τα οστρακοειδή (κυρίως τα στρείδια), το κρέας, τα μανιτάρια και οι ξηροί καρποί. Το φυλλικό οξύ θα το βρείτε στα πράσινα λαχανικά, τα αυγά, και τα δημητριακά ολικής άλεσης.

Αν υποφέρετε από δυσκοιλιότητα

Τότε είναι πιθανό να σας λείπουν φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου. Τρώτε άφθονα λαχανικά και φρούτα και πίνετε αρκετό νερό την ημέρα. Σημαντική βοήθεια μπορούν να προσφέρουν τα προβιοτικά (που θα βρείτε σε επιλεγμένα γιαούρτια) τα οποία ενισχύουν την μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου σας και βοηθούν σε καλύτερη πέψη και σε μείωση φλεγμονών.   Pin it
Instagram
 

Λίγα Λόγια

Το διαιτολογικό γραφείο στον Πειραιά διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας γενιάς (με ιατρική συσκευή για μέτρηση μεταβολισμού - MedGem) και τα διατροφικά προγράμματα που παρέχονται σε κάθε ενδιαφερόμενο είναι απολύτως εξειδικευμένα, έπειτα από προσεκτική λήψη ιατρικού και διατροφικού ιστορικού, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και το προφίλ του.

Facebook

Twitter Feeds

Επικοινωνία