Τα κόλπα για μια υγιεινή Πρωτοχρονιά

Διανύουμε τις τελευταίες ώρες του 2019 και λίγο πριν ξεκινήσει το… πρωτοχρονιάτικο πάρτι, θυμηθείτε πέντε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να σας βρει η νέα χρονιά ευδιάθετους και με ενέργεια!

Μην υπερβάλλετε σε φαγητό και αλκοόλ
Αν δεν θέλετε η νέα χρονιά να σας βρει με μετεωρισμό, προβλήματα στο έντερο, πονοκέφαλο, κακή διάθεση και κακουχία, φροντίστε να έχετε μέτρο τόσο στο φαγητό, όσο και στο αλκοόλ που θα καταναλώσετε. Αντί να γεμίσετε το πιάτο σας με κρέας, πατάτες και βαριές σάλτσες, μοιράστε το χώρο στο πιάτο σας, επιλέγοντας φυτικές τροφές όπως η σαλάτα και ελέγχοντας τα λιπαρά που θα καταναλώσετε. Μην πιείτε ποτέ αλκοόλ νηστικοί και φροντίστε να μην ξεφύγετε πάνω από τα 2-3 ποτηράκια. Διαφορετικά, η Πρωτοχρονιά θα σας βρει είτε πάνω από την τουαλέτα, είτε στο κρεβάτι μέχρι το απόγευμα.

Επικεντρωθείτε στα καλά λιπαρά
Τα λιπαρά που θέλουμε να αποφύγουμε είναι τα ζωικά λιπαρά κυρίως από το κρέας. Τα καλά λιπαρά που θέλουμε να έχουμε στο πιάτο μας προέρχονται από ξηρούς καρπούς, αβοκάντο, ελαιόλαδο, λιναρόσπορο και άλλους σπόρους, πράσινα λαχανικά, ψάρια… Φροντίστε, λοιπόν, στις επιλογές σας να αφήνετε τη ζυγαριά να γέρνει πιο πολύ στα καλά λιπαρά, ώστε να χορταίνετε και να νιώθετε πλήρεις, χωρίς να υπερκαταναλώνετε κρεατικά, αλλαντικά και άλλα βλαβερά για την υγεία τρόφιμα.

Πιείτε νερό
Η σωστή ενυδάτωση βοηθά τον οργανισμό να επιτελεί σωστά τις λειτουργίες του, ενώ η αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει την καρδιαγγειακή λειτουργία, να αυξήσει τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης, να έχει αρνητική επίδραση στην εγκεφαλική λειτουργία και ταυτόχρονα μας κλέβει την ενέργεια. Για να έχετε καλή διάθεση και την ενέργεια που χρειάζεστε την Πρωτοχρονιά, αλλά και κάθε μέρα στη ζωή σας, φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό και υγρά ροφήματα όπως τσάι, χυμούς, αλλά και να τρώτε ενυδατικά φρούτα και λαχανικά, σούπες κ.ο.κ..

Φάτε φρούτα
Τα φρούτα, εκτός από ενυδάτωση, θα σας χαρίσουν και φυτικές ίνες, οι οποίες εκτός από αίσθημα κορεσμού που θα σας κρατήσει ίσως μακριά από γλυκά και τσιμπολογήματα, κάνουν καλό και στο έντερο, που αυτή την περίοδο επιβαρύνεται με την άστατη ζωή και διατροφή λόγω εορτών. Τα φρούτα, επίσης, θα σας χαρίσουν ενέργεια για να περάσετε μια όμορφη Πρωτοχρονιά, χάρη στα φυσικά τους σάκχαρα, χωρίς να αυξομειώσουν απότομα το σάκχαρό σας, όπως π.χ. ένα επιδόρπιο, που μέσα σε λίγη ώρα θα σας αφήσει στερημένους από ενέργεια και με την επιθυμία να φάτε κι άλλο.

Αγκαλιαστείτε
Όσο δύσκολη κι αν είναι η καθημερινότητά σας, προσπαθήστε αυτές τις ημέρες και κυρίως την Πρωτοχρονιά, να την περάσετε όσο πιο χαλαρά γίνεται, με τους αγαπημένους σας ανθρώπους, αναζητώντας την αγκαλιά τους που εκτός του ότι μας κάνει να αισθανόμαστε καλά, κάνει και καλό στην υγεία, αφού μειώνει το στρες και την πίεση του αίματος και αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης που είναι η ορμόνη της ευτυχίας. Αρπάξτε, λοιπόν, την ευκαιρία και με αφορμή την Πρωτοχρονιά, βάλτε στόχο να αγκαλιάζεστε πιο συχνά!
   Pin it
Instagram
 

Λίγα Λόγια

Το διαιτολογικό γραφείο στον Πειραιά διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας γενιάς (με ιατρική συσκευή για μέτρηση μεταβολισμού - MedGem) και τα διατροφικά προγράμματα που παρέχονται σε κάθε ενδιαφερόμενο είναι απολύτως εξειδικευμένα, έπειτα από προσεκτική λήψη ιατρικού και διατροφικού ιστορικού, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και το προφίλ του.

Facebook

Twitter Feeds

Επικοινωνία