ALLI: το νέο χάπι για το αδυνάτισμα

Πως λειτουργεί το ALLI και σε ποιους απευθύνεται;

Το ALLI προσκολλιέται στα ενζύμα του σώματος που διασπούν το λίπος που τρώμε έτσι ώστε να μπορεί να αποθηκευθεί και να χρησιμοποιηθεί από τον οργανισμό. Όταν τα συστατικά του Alli προσκολλιούνται στο λίπος αυτό γίνετε πολύ μεγάλο και δεν μπορεί να περάσει μέσα από τα τοιχώματα του λεπτού εντέρου. Συνεπώς το λίπος, απομακρύνεται ως απόβλητο αντί να ταξιδεύει σε άλλα τα μέρη του σώματος.

Το Alli απομακρύνει μέχρι και 25% του λίπους που προσλαμβάνετε από την διατροφή σας ενώ έχει εγκριθεί με ένδειξη την απώλεια βάρους σε υπέρβαρα άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος ≥ 28kg/m2 σε συνδυασμό με ήπια υποθερμιδική δίαιτα μειωμένων λιπαρών.

Η έγκριση έχει βασιστεί σε δύο διπλές τυφλές τυχαιοποιημένες έρευνες σε ασθενείς με Δείκτη μάζας Σώματος ≥ 28kg/m2 όπου υποστήριξαν την αποτελεσματικότητα της ορλιστάτης (60 mg x 3 φορες την ημέρα) σε συνδυασμό με ήπια υποθερμιδική δίαιτα μειωμένων λιπαρών. Ένα σημαντικό ποσοστό ατόμων έδειξε απώλεια βάρους από 5 εως και 10% ενώ οφέλη όπως μείωση της ολίκης χοληστερόλης αλλά και της LDL ("κακής") χοληστερόλης και μείωση της περιφέρειας μέσης εώς και 5 εκατοστά παρατηρήθηκαν. Όλες οι παραπάνω αλλαγές σημειώθηκαν κατά τους πρώτους 6 μήνες παρόλο που οι έρευνες διήρκεσαν 1 χρόνο. Είναι πολύ σημαντικό να προστεθεί ότι το Alli μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια σπλαγχνικού λίπους (το ποιό επικίνδυνο λίπους για την υγεία και υπεύθυνο για Διαβήτη, καρδιαγγειακά προβήματα κλπ) σύμφωνα με καινούργιες έρευνες με δυνατά στατιστικά στοιχεία (μείωση σπλαχνικού λίπους με Αlli 16% έναντι 9% με placebo) πάντα συνδυαστικά με υποθερμιδική διαιτα χαμηλών λιπαρών.

H χορήγηση του Alli θα πρέπει να γίνεται υπό την παρακολούθηση ειδικού, να σημειώνονται ανεπιθύμητες ενέργειες και όταν δεν υπάρχει απώλεια βάρους ή οφέλη που αναφέρθηκαν παραπάνω κατά πρώτους 6 μήνες, να γίνεται διακοπή φαρμάκου. Στην Αγγλία αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρωπαικής ένωσης ο κλινικός διαιτολόγος (με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος αναγνωρισμένη από το κράτος) έχει συνήθως την εποπτεία ασθενών με φαρμακευτική αγωγή με ένδειξη την απώλεια βάρους σε συνεργασία πάντα με γιατρό. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμα κατοχύρωση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (http://www.efad.org/everyone/1284/7/0/32) οπότε θα πρέπει να προσέχετε σε ποιο ειδικό απευθύνεστε. Σύμφωνα με τον ΕΟΦ. Το alli δεν πρέπει να λαμβάνεται:

- από άτομα κάτω των 18 ετών
- από εγκύους ή θηλάζουσες
- από άτομα αλλεργικά στην ορλιστάτη ή σε κάποιο από τα συστατικά του

Κάποιες από τις παρενέργειες του Alli είναι: Λιπαρά ελαιώδη κόπρανα, διαρροϊκά επεισόδια, παγκρεατίτιδα, κνίδωση, αναφυλακτικό σόκ κλπ. Οι χρήστες θα πρέπει να μιλήσουν με το γιατρό τους ΠΡΙΝ πάρουν το alli σε περίπτωση που έχουν νεφρική νόσο ή σε περίπτωση που παίρνουν φάρμακα για διαβήτη, θυρεοειδή, υπέρταση, υψηλή χοληστερόλη, προβλήματα του καρδιακού ρυθμού, επιληψία ή άλλες παθήσεις. Επίσης υπάρχουν νέες πληροφορίες που αφορούν σε ζητήματα ασφάλειας του προϊόντος και συγκεκριμένα την αλληλεπίδρασή του με τη λεβοθυροξίνη και με τα αντιεπιληπτικά, καθώς και την προσθήκη στις ανεπιθύμητες ενέργειες της παγκρεατίτιδας και της οξαλικής νεφροπάθειας.

Μία από τις ανεπιθύμητες ενέργειες του Αlli εφόσον απομακρύνει το λίπος είναι και απώλεια λιποδιαλύτων βιταμινων (Α, D, E, K) που μπορεί να συμβάλλουν σε δερματοπάθειες ή καταστολή ανοσοποιητικού οπότε η επιπλέον χορήγηση συνίσταται με προσοχή στις υπερβολικές δόσεις. Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή του κοινού στο γεγονός ότι το περιεχόμενο του βιβλίου με τίτλο "Η δίαιτα με το alli – ο απαραίτητοςοδηγός επιτυχίας με το alli" δεν έχει εγκριθεί από τον Ε.Ο.Φ. ή τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Τέλος να υπενθυμιστεί ότι η φαρμακευτική αγωγή δεν είναι πανάκεα και το να λαμβάνεται ένα φάρμακο με σκοπό την κατανάλωση περισσότερου λίπους στο φαγητό σας είναι μία λανθασμένη διατροφική συμπεριφορά και είναι πιθανό να θέσει σε κίνδυνο την υγεία σας μακροπρόθεσμα.   Pin it
Instagram
 

Λίγα Λόγια

Το διαιτολογικό γραφείο στον Πειραιά διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας γενιάς (με ιατρική συσκευή για μέτρηση μεταβολισμού - MedGem) και τα διατροφικά προγράμματα που παρέχονται σε κάθε ενδιαφερόμενο είναι απολύτως εξειδικευμένα, έπειτα από προσεκτική λήψη ιατρικού και διατροφικού ιστορικού, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και το προφίλ του.

Facebook

Twitter Feeds

Επικοινωνία