Αυτές οι 10 τροφές δεν... συμπαθούν το ψυγείο

Πολλές φορές το ψυγείο αποτελεί την εύκολη λύση για την αποθήκευση τροφών. Άλλες τόσες, όμως, καταλήγει αποθηκευτικός χώρος για τρόφιμα που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί, που χαλάνε όταν τα βάζετε στην ψύξη και που με λίγα λόγια η σχέση τους με την ηλεκτρική αυτή συσκευή δεν είναι η καλύτερη.

Όταν, μάλιστα, τα βάζετε όλα στο ψυγείο χωρίς να ξεχωρίζετε τι χρειάζεται και τι όχι, τότε καταλήγετε να το υπερφορτώνετε και να μη ψύχονται σωστά –κάτι που συμβαίνει μεν περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά δεν αποκλείεται και σε κάθε εποχή.

Γιατί να πιάνετε χώρο στο ψυγείο σας με τρόφιμα που δεν χρειάζεται να βρίσκονται εκεί ή που τους κάνει ακόμη και κακό να ψύχονται; Δείτε ποια είναι αυτά και… σώστε τα από το ψύχος!

Ψωμί

Το ψωμί μπαγιατεύει και ξεραίνεται πιο γρήγορα στο ψυγείο, απ’ ό,τι στην ψωμιέρα. Για να το κρατήσετε φρέσκο για περισσότερο χρονικό διάστημα, βάλτε το σε χάρτινη σακούλα σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος. Αν, παρ’ όλ’ αυτά έχει ήδη μπαγιατέψει, μπορείτε να το φέρετε ξανά στη ζωή, βάζοντάς το στην κατάψυξη και βγάζοντάς το όταν πρόκειται να το καταναλώσετε, αφήνοντάς το να ξεπαγώσει από το πρωί ή ζεσταίνοντάς το για μερικά λεπτά στο φούρνο.

Ντομάτες

Οι ντομάτες πρέπει να ξέρετε ότι όσο πιο κρύες είναι, τόσο πιο πολύ χάνουν τη γεύση τους. Καλύτερα να τις κρατήσετε σε θερμοκρασία δωματίου στην κουζίνα σας και να μην τις καταναλώσετε αν ακόμη είναι σκληρές. Αν, μάλιστα, τις τοποθετήσετε με το κοτσάνι προς τα κάτω, θα κρατήσουν περισσότερο.

Αβοκάντο

Προτιμήστε να διατηρείτε το αβοκάντο σας σε ανοιχτή χάρτινη σακούλα, εκτός ψυγείου, αν δεν θέλετε να ωριμάσει πολύ γρήγορα. Αν θέλετε να επισπεύσετε την ωρίμανση, βάλτε το στη φρουτιέρα σας, δίπλα σε μια μπανάνα.

Κρεμμύδια/σκόρδα

Τα κρεμμύδια χρειάζονται ένα ξηρό και σκοτεινό σημείο που να αερίζεται μέσα στην κουζίνα σας. Στο ψυγείο μαλακώνουν, η οσμή τους μπορεί να περάσει και σε άλλα τρόφιμα, ενώ αν βρίσκονται σε φως, θα βγάλουν φύτρα. Τα σκόρδα χρειάζονται ένα ανάλογο σημείο για να διαρκέσουν περισσότερο και το ψυγείο δεν τους προσφέρει απολύτως τίποτα.

Μέλι

Το μέλι είναι κυριολεκτικά η μοναδική τροφή που διαρκεί για πάντα, γι’ αυτό δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να το βάλετε στο ψυγείο σας.

Κέικ

Με την εξαίρεση των κέικ που περιέχουν σαντιγί, όλα τα υπόλοιπα δεν χρειάζονται ψυγείο. Μπορείτε να τα βάλετε σε αεροστεγή σκεύη και να τα διατηρήσετε εκτός, μέχρι να φαγωθούν.

Καφές

Αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που επιμένουν να τον τοποθετούν στο ψυγείο, πρέπει να ξέρετε ότι ο καφές απορροφά όλες τις οσμές από τα υπόλοιπα τρόφιμα που βρίσκονται γύρω του. Αν δεν θέλετε ο καφές σας να έχει περίεργη γεύση, καλύτερα να τον διατηρήσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Βότανα και μπαχαρικά

Κανένα από τα δύο δεν χρειάζεται ψυγείο. Αν έχετε αποξηράνει τα βότανά σας, φροντίστε να τα φυλάξετε σε χώρο χωρίς φως και υγρασία, σε δοχείο που κλείνει καλά. Αν τα βότανά σας είναι φρέσκα, μπορείτε να τα βάλετε σε ένα ποτήρι νερό κι αν επιθυμείτε να τα διατηρήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, η μόνη σας λύση είναι η κατάψυξη, όπου πρέπει αρχικά να τα καταψύξετε κι έπειτα να τα μεταφέρετε σε ξεχωριστά σακουλάκια, διατηρώντας τα στην κατάψυξη.

Μήλα

Διατηρήστε τα εκτός ψυγείου για να διατηρήσουν κι αυτά με τη σειρά τους τη γεύση τους. Στο ψυγείο, τα μήλα μπορεί να χαλάσουν τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, λόγω του αιθυλενίου που εκλύουν.

Μπανάνες

Οι μπανάνες στο ψυγείο μαυρίζουν, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τις καταναλώσετε, αφού η απόχρωση αυτή πολλές φορές περιορίζεται μόνο στη φλούδα. Προτιμήστε να τις αγοράσετε άγουρες και να τις αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου να ωριμάσουν κι αν βιάζεστε να τις καταναλώσετε, βάλτε τες σε μια χάρτινη σακούλα μαζί με ένα μήλο. Το αιθυλένιό του, θα βοηθήσει στην ωρίμανση.
   Pin it
Instagram
 

Λίγα Λόγια

Το διαιτολογικό γραφείο στον Πειραιά διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας γενιάς (με ιατρική συσκευή για μέτρηση μεταβολισμού - MedGem) και τα διατροφικά προγράμματα που παρέχονται σε κάθε ενδιαφερόμενο είναι απολύτως εξειδικευμένα, έπειτα από προσεκτική λήψη ιατρικού και διατροφικού ιστορικού, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και το προφίλ του.

Facebook

Twitter Feeds

Επικοινωνία