5 πράγματα που θα σας κόψουν τις λιγούρες σας για γλυκό

Θέλετε συνεχώς να τρώτε «κάτι γλυκό» το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ; Ήρθε η ώρα να εξαφανίσετε τη λαχτάρα σας για γλυκό για πάντα.

1 Περιορίστε τα αλμυρά τρόφιμα

Το πρώτο βήμα για να μειώσετε την επιθυμία σας να φάτε κάτι γλυκό είναι να μειώσετε το αλάτι και τα αλμυρά τρόφιμα γιατί σας κάνουν να επιθυμείτε γλυκά τρόφιμα επειδή σας προκαλούν δίψα. Ακόμη και η ήπια αφυδάτωση ενισχύει τις λιγούρες για γλυκό. Επίσης έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Αιόβα σε ποντίκια έδειξε και το εξής: το αλάτι ανεβάζει τη διάθεση. Τα ποντίκια που δεν έτρωγαν αλάτι απέφευγαν ό,τι τους προσέφεραν ευχαρίστηση, όπως το να πίνουν μια γλυκιά ουσία ενώ όσο περισσότερο αλάτι καταναλώναν άλλο τόσο ήθελαν να καταναλώνουν και γλυκιές γεύσεις για να λαμβάνουν περισσότερη ευχαρίστηση.

2 Απαλλαχτείτε από τον μύκητα candida

Αν θέλετε να μειώσετε τα γλυκά ελέγξε μήπως έχετε Candida στο έντερό σας. Αυτός ο μύκητας μπορεί να σας προκαλεί την επιθυμία να φάτε γλυκά επειδή τρέφεται από τη ζάχαρη. Σημάδι ότι υπάρχει υπερανάπτυξη του μύκητα είναι τα φουσκώματα, η κόπωση, κάποια δερματικά προβλήματα ή μυκητισιακές λοιμώξεις. Απευθυνθείτε στον γιατρό σας και αντιμετωπίστε τον candida με τη λήψη προβιοτικών ενώ αποφύγετε το αλκοόλ, τα επεξεργασμένα τρόφιμα και οποιαδήποτε τρόφιμα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

3 Μασήστε σωστά

Το σωστό μάσημα είναι πολύ σημαντικό γιατί διασπά σωστά την τροφή. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες – που περιέχουν τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, οι ξηροί καρποί και σπόροι και τα όσπρια - έχουν γλυκιά γεύση που κυκλοφορεί στον οργανισμό μόνο αν είναι καλά μασημένα. Έτσι λαμβάνετε τη γλυκιά γεύση που θέλετε χωρίς να χρειαστεί να φάτε επιδόρπιο μετά το φαγητό. Επιπλέον το μάσημα βοηθά τον οργανισμό να αφομοιώσει τα θρεπτικά συστατικά των τροφών κάτι που θα σας δώσει ενέργεια. Γιατί όταν είστε κουρασμένοι μαντέψτε τι αναζητάτε…

4 Πάρτε μια γλυκιά υποστήριξη

Μπορεί να χρειαστείτε κάποια γλυκιά υποστήριξη όταν αποφασίσετε να βγάλετε τη ζάχαρη παντελώς από τη διατροφή σας. Δοκιμάστε το ginseng που βοηθά στην εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα και μειώνει τη λαχτάρα σας για γλυκό. Επίσης λίγη φυτική στέβια, ένα βότανο που είναι 300 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη, μπορεί να σας βοηθήσει.

5 Κόψτε μόνον τη ζάχαρη, όχι τη γλυκιά γεύση

Μη νιώθετε ένοχοι εάν επιθυμείτε κάτι γλυκό. Είναι μια γεύση όπως και όλες οι άλλες- ξινή, πικάντικη, πικρή, αλμυρή - και θα πρέπει να περιλαμβάνεται στη διατροφή μας. Στερώντας από τον εαυτό σας τη γλυκιά γεύση οδηγείστε σε υπερφαγία. Επιλέξτε να καταναλώνετε γλυκαντικές ουσίες ως υποκατάστατο όπως το σιρόπι αγαύης, μέλι και άλλα. Εάν σας αρέσει η σοκολάτα, δεν χρειάζεται να την εξαφανίσετε από τη ζωή σας απλά επιλέξτε μία με περικτικότητα 70% σε κακάο και βιολογική.
   Pin it
Instagram
 

Λίγα Λόγια

Το διαιτολογικό γραφείο στον Πειραιά διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας γενιάς (με ιατρική συσκευή για μέτρηση μεταβολισμού - MedGem) και τα διατροφικά προγράμματα που παρέχονται σε κάθε ενδιαφερόμενο είναι απολύτως εξειδικευμένα, έπειτα από προσεκτική λήψη ιατρικού και διατροφικού ιστορικού, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και το προφίλ του.

Facebook

Twitter Feeds

Επικοινωνία