Γιατί η παράλειψη του πρωινού καταστρέφει τη γραμμή σας;

Είναι μόνο ένα γεύμα αλλά πραγματικά πόσο κακό μπορεί να κάνει η παράλειψή του στην υγεία και τη γραμμή σας; Δείτε τι προκαλείτε στον οργανισμό σας όταν παραλείπετε το πρωινό σας.

ΑΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΣΑΣ

1 Αυξάνετε τις λιγούρες σας για παχυντικές τροφές μέσα στην ημέρα

Όταν παραλείπετε το πρωινό σας ενδίδετε πολύ πιο εύκολα σε διάφορα παχυντικά σνακ και αυτό μπορεί να επηρεάσει πραγματικά το βάρος σας. Ερευνητές από το Imperial College του Λονδίνου ισχυρίζονται ότι όσοι αποφεύγουν να τρώνε πρωινό όχι μόνο καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες το μεσημέρι, αλλά καταφεύγουν σε παχυντικά σνακ, γεμάτα λιπαρά και ζάχαρη. Όταν το πρωινό παραλείπεται, το κέντρο ανταμοιβής του εγκεφάλου - που συνδέεται με την παρορμητική συμπεριφορά και την υπερκατανάλωση τροφής – αναζητά τροφές με ζάχαρη, λιπαρά και υψηλής θερμιδικής αξίας.

2 Δεν λαμβάνετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε

Το πρωινό είναι ένα βασικό κύριο γεύμα το οποίο σας δίνει την ευκαιρία να λάβετε φυτικές ίνες, μάκροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά που θα σας δώσουν την ενέργεια όλη ημέρα. Και χωρίς τις βασικές βιταμίνες ο εγκέφαλός σας δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει σωστά και η απόδοση στην εργασία σας θα επηρεαστεί. Μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση πρωινού έχει συσχετιστεί με βελτιωμένη γνωστική λειτουργία που σχετίζεται με τη μνήμη και την απόδοση.

3 Αυξάνεται ο κίνδυνος για μεταβολικό σύνδρομο

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Public Health Nutrition διαπίστωσε ότι η έλλειψη πρωινού μπορεί να οδηγήσει στο μεταβολικό σύνδρομο. Ο όρος «μεταβολικό σύνδρομο» αναφέρεται στον συνδυασμό πολλών παραγόντων κινδύνου, οι οποίοι υπονομεύουν την καρδιαγγειακή υγεία, αυξάνοντας τις πιθανότητες εμφράγματος ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Σε αυτούς τους παράγοντες συγκαταλέγονται η υψηλή αρτηριακή πίεση, η αντίσταση στην ινσουλίνη, τα αυξημένα τριγλυκερίδια, τα χαμηλά επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης και φυσικά η παχυσαρκία.

4 Χαλάει η διάθεσή σας

Ο συνδυασμός γαλακτομικών, δημητριακών, φρούτων και ξηρών καρπών που περιέχει ένα καλό πρωινό συμβάλλει στην παραγωγή της σεροτονίνης, μίας ορμόνης που βοηθά στο αίσθημα του κορεσμού και της ηρεμίας. Όποιος καταναλώνει ένα πλήρες πρωινό νιώθει περισσότερο χορτάτος και ήρεμος γιατί έχει επαρκή επίπεδα σεροτονίνης. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στο να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα δίαιτας.

Η προετοιμασία είναι το παν

Τι γίνεται όταν απλά δεν έχετε το χρόνο για πρωινό; Προετοιμάστε το πρωινό σας από το προηγούμενο βράδυ. Το πρωινό είναι το κλειδί για τη διαχείριση του βάρους σας και την υγεία σας, οπότε θα πρέπει να επανεξετάσετε τις προτεραιότητές σας.
   Pin it
Instagram
 

Λίγα Λόγια

Το διαιτολογικό γραφείο στον Πειραιά διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας γενιάς (με ιατρική συσκευή για μέτρηση μεταβολισμού - MedGem) και τα διατροφικά προγράμματα που παρέχονται σε κάθε ενδιαφερόμενο είναι απολύτως εξειδικευμένα, έπειτα από προσεκτική λήψη ιατρικού και διατροφικού ιστορικού, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και το προφίλ του.

Facebook

Twitter Feeds

Επικοινωνία