Diet coaching: Πώς να παραμείνετε στη δίαιτα χωρίς να τη χαλάσετε

Yπάρχουν τόσοι πολλοί, απλοί και εύκολοι τρόποι για να παραμείνετε στη δίαιτά σας χωρίς να τη χαλάσετε. Όποιοι κι αν είναι οι διατροφικοί σας στόχοι αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να μην υποκύψετε στους πειρασμούς.

1 Βρείτε ένα δίκτυο υποστήριξης

Χρειάζεστε ανθρώπους γύρω σας που να σέβονται και να καταλαβαίνουν τι χρειάζεται να κάνετε για να επιτύχετε τον στόχο σας κι όχι να σας βάζουν εμπόδια. Αν για παράδειγμα ακολουθείτε διατροφή χωρίς γλουτένη και οι φίλοι σας επιμένουν να πιείτε έναν καφέ ενώ εσείς θέλετε να πιείτε ένα τσάι («τι πειράζει ένας καφές;») δείχνουν ότι δεν σέβονται την απόφασή σας και δεν σας στηρίζουν πότε θα χρειαστεί να σκεφτείτε ξανά ποιους ανθρώπους θα πρέπει να έχετε δίπλα σας.

2 Θυμηθείτε τα 3 Π: Προγραμματισμός, Παρασκευή, Ποσότητα μερίδας

Δεδομένου ότι ο προγραμματισμός των γευμάτων σας καθώς και η παρασκευή τους από εσάς τους ίδιους είναι τα βασικά βήματα για να πετύχετε οποιαδήποτε δίαιτα, ωστόσο όμως μην ξεχνάτε ποτέ την ποσότητα και τον έλεγχο των μερίδων. Είναι καθοριστικός. Εξασφαλίστε ότι απολαμβάνετε τη διατροφή σας προσθέτοντας τρόφιμα που σας αρέσουν και προωθούν μια θετική αλλαγή στον τρόπο ζωής σας. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές επιλογές τροφίμων που μπορούν να αντικαταστήσουν κάποιες ανθυγιεινές τροφές, απλώς ενημερωθείτε ρωτώντας τον διαιτολόγο σας.

3 Bάλτε ρεαλιστικούς στόχους

Ένα είναι σίγουρο: δεν υπάρχουν μαγικές δίαιτες. Γι’ αυτό, να είστε ρεαλιστές, μη στοχεύετε ποτέ σε απώλεια μεγαλύτερη του ενός κιλού την εβδομάδα. Aυτό, άλλωστε, εξασφαλίζει και μεγαλύτερη απώλεια σε λίπος. Mην ξεχνάτε επίσης ότι, επειδή το ξεκίνημα μιας δίαιτας συνεπάγεται αλλαγή στον τρόπο ζωής, καλό είναι οι αλλαγές να γίνονται σταδιακά, έτσι ώστε να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα.

4 Αφουγκραστείτε το σώμα σας

Αφιερώστε λίγο χρόνο να παρατηρήσετε πώς και ποια τρόφιμα επηρεάζουν το σώμα σας. Είμαστε όλοι διαφορετικοί και η αφομοίωση των τροφών και των θρεπτικών τους συστατικών γίνονται με διαφορετικό τρόπο από τον καθένα. Αν παρατηρήσετε ότι κάτι σας ενοχλεί βγάλτε το από τη διατροφή σας ή ζητήστε τη γνώμη του διαιτολόγου για το πως αυτό μπορεί να ενταχτεί στο διαιτολόγιό σας με άλλον τρόπο.

5 Mην παραλείπετε γεύματα

Αν πιστεύετε ότι παραλείποντας γεύματα, επειδή ίσως να μην πεινάτε αλλά γιατί δεν θα φορτώσετε τον οργανισμό σας με θερμίδες, κάνετε λάθος. Τα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας κρατούν τον οργανισμό σας σε εγρήγορση και ενισχύουν το μεταβολισμό σας, αυξάνοντας τις καύσεις του. H στέρηση είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη στη δίαιτα, διότι οδηγεί σε μεγάλη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και σε ατονία, που τελικά την αντισταθμίζετε με πολυφαγία.

6 Κοιμηθείτε

Ναι! Όταν είστε ξεκούραστοι έχετε λιγότερες πιθανότητες να κάνετε κακές διατροφικές επιλογές. Δεν θα αναζητάτε ζάχαρη ή καφεΐνη για να αντισταθμίσετε την κούραση, συν ότι θα σκεφτόσαστε πιο καθαρά και θα μπορέσετε να αντισταθείτε στους πειρασμούς. Ορίστε την ιδανική ώρα για τον ύπνο σας και φροντίστε να κοιμάστε 8 ώρες κάθε βράδυ.   Pin it
Instagram
 

Λίγα Λόγια

Το διαιτολογικό γραφείο στον Πειραιά διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας γενιάς (με ιατρική συσκευή για μέτρηση μεταβολισμού - MedGem) και τα διατροφικά προγράμματα που παρέχονται σε κάθε ενδιαφερόμενο είναι απολύτως εξειδικευμένα, έπειτα από προσεκτική λήψη ιατρικού και διατροφικού ιστορικού, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και το προφίλ του.

Facebook

Twitter Feeds

Επικοινωνία