• Εικόνα 2
 

Δέσποινα Μαρσέλου

Η Δέσποινα Μαρσέλου είναι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος εξειδικευμένη στην κλινική διατροφή και στα αυτοάνοσα νοσήματα (BSc, MSc, PgD) και η μοναδική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, κάτοχος ΜSc Κλινικής Διατροφής και Ανοσολογίας στην Ελλάδα.

Τέως προϊσταμένη του τμήματος Ανοσολογίας και Διαβήτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Newcastle.

Επισκεφτείτε την Δέσποινα Μαρσέλου, κατόπιν ραντεβού, στο γραφείο της στον Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 67). Θα χαρεί να σας γνωρίσει από κοντά.

 
 

Εξειδικευμένες Υπηρεσίες

Κλινική Διατροφή και Αυτοάνοσα Νοσήματα
Χορτοφαγία
Διαβήτης
Απώλεια βάρους και τόνωση ανοσοποιητικού
 

Πού Απευθύνονται οι Εξειδικευμένες Υπηρεσίες


Το πρόγραμμα διατροφής απευθύνεται σε:

Άτομα που πάσχουν από κάποια αυτοάνοση πάθηση
Άτομα που αισθάνονται κόπωση και χρειάζονται τόνωση ανοσοποιητικού

Η εξατομικευμένη διατροφή με βάση τις ανάγκες σας μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητά σας και οι συνταγές που παρέχονται είναι εμπλουτισμένες με ελληνικά superfoods που καταπολεμούν τις χρόνιες φλεγμονές και έχουν κύριο στόχο της αποκατάσταση της ισορροπίας του εντερικού μικροβιώματος. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα όπως:

Σκλήρυνση κατά πλάκας
Διαβήτης
Ρευματοειδής αρθρίτιδα
Θυρεοειδίτιδα Hashimoto / graves
Ελκώδης κολίτιδα
Νόσος του Crohn
Ερυθηματώδης λύκος
Δερματίτιδες
Κοιλιοκάκη

Η Δέσποινα Μαρσέλου είναι η μοναδική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, κάτοχος ΜSc κλινικής διατροφής και ανοσολογίας στην Ελλάδα και τέως προϊσταμένη του τμήματος Ανοσολογίας και Διαβήτη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Newcastle της Αγγλίας (NHS)


Το πρόγραμμα διατροφής απευθύνεται σε:

Όσους θέλουν να κάνουν μετάβαση στη χορτοφαγία χωρίς διατροφικές ελλείψεις
Όσους είναι ήδη χορτοφάγοι/vegan και θέλουν να δομήσουν ένα ισορροπημένο διατροφικά πρόγραμμα με παράλληλη τόνωση του ανοσοποιητικού

Η καθοδήγηση που παρέχεται είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη από εμπεριστατωμένες πηγές και υποστηρίζει τη χορτοφαγία ως φιλοσοφία και ως τρόπο διατροφής σε κάθε ηλικία.

Η Δέσποινα Μαρσέλου είναι σε ongoing εκπαίδευση από το Ecornell και T. Campbell Center of Nutrition Studies με εξειδίκευση στη χορτοφαγική διατροφή από καταξιωμένους επιστήμονες, όπως είναι ο T. Campbell, ενώ είναι και food blogger του Notanordinarymum.gr όπου καθημερινά αναρτώνται εξειδικευμένες χορτοφαγικές συνταγές με στόχο την τόνωση του ανοσοποιητικού.


Το πρόγραμμα διατροφής απευθύνεται σε:

Άτομα με νοσογόνο παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 2
Άτομα με προδιάθεση για διαβήτη και μεταβολικό σύνδρομο

Το πρόγραμμα στοχεύει σε ήπια απώλεια βάρους, εξισορρόπηση των επιπέδων γλυκόζης και μείωση της ινσουλινικής αντίστασης μειώνοντας τον κίνδυνο για μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ακολουθεί τις διατροφικές συστάσεις του Βρετανικού Διαβητολογικού Συλλόγου.

Για άτομα με διαβήτη τύπου 1 ή διαβήτη κυήσεως, είναι απαραίτητη η σύσταση από ενδοκρινολόγο, ώστε να επιτευχθεί σωστή αναλογία στα γραμμάρια υδατάνθρακα και την ποσότητα ινσουλίνης.

Η Δέσποινα Μαρσέλου έχει τελέσει προϊσταμένη του κέντρου Διαβήτη και Ενδοκρινολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Newcastle της Αγγλίας σε συνεργασία με τον παγκοσμίως καταξιωμένο Ενδοκρινολόγο - Διαβητολόγο Professor Walker.


Το πρόγραμμα διατροφής απευθύνεται σε:

Όσους θέλουν να χάσουν βάρος
Όσους έχουν στόχο την τόνωση ανοσοποιητικού, όπου τους παρέχεται εξατομικευμένο διαιτολόγιο με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, ώστε να μην υπάρξει κόπωση ή ατονία

Τηρούνται διεθνείς οδηγίες (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) όσον αφορά την ποιοτική αναλογία των τροφών στη δίαιτα και το πρόγραμμα στοχεύει σε τροφές που θεωρείται ότι προσφέρουν «ευχαρίστηση» στον εγκέφαλο, αυξάνοντας τα επίπεδα ντοπαμίνης και σεροτονίνης, όπως η σοκολάτα και τα ζυμαρικά, ώστε να μην προκληθεί αντιδραστική υπερφαγία λόγω στέρησης.

Το διαιτολογικό γραφείο στον Πειραιά διαθέτει τελευταίας γενιάς τεχνικό εξοπλισμό ώστε να μην υπάρχει απώλεια μυϊκής μάζας που μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε επαναπρόσληψη βάρους.

 

Βιογραφικό

 •   Υπεύθυνη για τη διατροφική φροντίδα ασθενών με παθήσεις του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά και για παροχή εξατομικευμένων διαιτολογίων απώλειας βάρους, στο διαιτολογικό της γραφείο.

 •   Επιστημονική συνεργάτις στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπεύθυνη για σεμινάρια κλινικής διατροφής με παράλληλη επιμέλεια της διατροφικής αγωγής στο Χατζηκυριάκειο ίδρυμα.

 •   Κλινική Διαιτολόγος στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Newcastle upon Tyne και North Tees (NHS) στην Αγγλία.

 •   Master of Science στην Κλινική Διατροφή και Ανοσολογία στο Πανεπιστήμιο του Surrey στην Αγγλία.

 •   Σπουδές στο Tμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου London Metropolitan στην Αγγλία.

  + Διαβάστε αναλυτικά το βιογραφικό

  Συνεργάτις των plant based professionals U.K. όπου και συμμετέχει σε επιμορφωτικό διατροφικό course με την δική της ενότητα: αυτοανοσία, χρόνια φλεγμονή και φυτοφαγία.

  + Διαβάστε περισσότερα

 

Πρόσφατα Άρθρα

Λίγα Λόγια

Το διαιτολογικό γραφείο στον Πειραιά διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας γενιάς (με ιατρική συσκευή για μέτρηση μεταβολισμού - MedGem) και τα διατροφικά προγράμματα που παρέχονται σε κάθε ενδιαφερόμενο είναι απολύτως εξειδικευμένα, έπειτα από προσεκτική λήψη ιατρικού και διατροφικού ιστορικού, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και το προφίλ του.

Facebook

Twitter Feeds

Επικοινωνία