Ηρώων Πολυτεχνείου 67, Πειραιάς

 

 

  210 45 36 144

 

Ακολουθήστε Μας

Πώς να χρησιμοποιήσετε το miso

1 min reading time

Πολλοί το έχετε δοκιμάσει, ειδικά αν αγαπάτε την ιαπωνική κουζίνα, άλλοι ίσως το έχετε μόνο ακουστά. Το σίγουρο είναι ότι το miso έχει μια θέση σε μια ισορροπημένη, vegan ή plant-based διατροφή και ο λόγος είναι ότι μας προσφέρει απλόχερα τα οφέλη των προβιοτικών του στο μικροβίωμα του εντέρου.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα είδος πάστας από φασόλια σόγιας υπό ζύμωση, θαλασσινό αλάτι και ρύζι ή κριθάρι, το οποίο εκτός του ότι χαρίζει umami στο πιάτο, είναι σούπερ ωφέλιμο χάρη στα προβιοτικά του. Συν τοις άλλοις, κάθε κουταλιά της σούπας miso μας παρέχει 1 γραμμάριο φυτικές ίνες, 2 γραμμάρια πρωτεΐνη, 4 γραμμάρια υδατάνθρακες, 1 γραμμάρια λίπους και ταυτόχρονα αποτελεί πηγή σιδήρου, χολίνης, φωσφόρου, μαγγανίου, χαλκού, βιταμίνης Κ, ψευδαργύρου, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, μαγνησίου, ασβεστίου, καλίου, σεληνίου και βιταμινών Β.

Επειδή, όμως, γνωρίζω πως όσοι είστε πιο… παραδοσιακοί στη μαγειρική σας, μπορεί να μπερδεύεστε ως προς τη χρήση του, δείτε πώς μπορείτε να το αξιοποιήσετε με διάφορους τρόπους!

-Προσθέστε το σε stir-fry λαχανικά μαζί με σκόρδο, σάλτσα σόγιας, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο κ.λπ. Θα δείτε πόσο θα ενισχύσει τη γεύση του πιάτου σας –συν τα οφέλη.

-Ταιριάζει εξαιρετικά σε σούπες και ζωμούς. Μια κουταλιά της σούπας αρκεί για 4 μερίδες.

-Δώστε λίγη έξτρα γεύση στο φυτικό σας βούτυρο, προσθέτοντας πάστα miso και λίγο χυμό lime.

-Δοκιμάστε να το προσθέσετε στα ντρέσινγκ σαλάτας σε μικρές ποσότητες, για να τονώσετε τη γεύση τους με έξτρα θρεπτική αξία.

-Προσθέστε το στη μαρινάδα σας, καθώς αποτελεί εξαιρετικό υλικό για να ενισχύση τη γεύση και την υφή. Και μην ξεχνάτε! Οι μαρινάδες δεν είναι μόνο για κρεατικά, αλλά και για λαχανιά, τόφου κ.ο.κ.

Καλή απόλαυση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *