Δωρεάν σεμινάριο «Αυτοάνοσα: μπορεί η διατροφή να δώσει τη λύση;» με την Κλινική Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Δέσποινα Μαρσέλου

Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με εξειδίκευση στην κλινική διατροφή και στα αυτοάνοσα νοσήματα (BSc, MSc, PgD) και η μοναδική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, κάτοχος ΜSc Κλινικής Διατροφής και Ανοσολογίας στην Ελλάδα, Δέσποινα Μαρσέλου (www.getactive.gr, www.notanordinarymum.gr), διοργανώνει ένα δωρεάν σεμινάριο σε συνεργασία με το Infokids.gr και το Aegean College, με θέμα «Αυτοάνοσα: μπορεί η διατροφή να δώσει τη λύση;» το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι.

Τα αυτοάνοσα είναι ασθένειες κατά τις οποίες ο οργανισμός μας ουσιαστικά επιτίθεται στον εαυτό του (όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο διαβήτης τύπου Ι, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η θυρεοειδίτιδα Hashimoto, οι μυασθένεις, η ψωρίαση, η νόσος του Crohn, η ελκώδης κολίτιδα, ο ερυθηματώδης λύκος, οι δερματίτιδες) και σε αυτές τις περιπτώσεις το ανοσοποιητικό μας βρίσκεται σε υπερδραστηριότητα. Περίπου το 5% του πληθυσμού πάσχει από αυτοάνοσα, με τις γυναίκες να τα εμφανίζουν πιο συχνά.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, η ειδικός θα εξηγήσει:

-Πώς τα αυτοάνοσα συνδέονται με το μικροβίωμα του εντέρου και πώς μπορεί να πυροδοτηθούν σε κάποιον οργανισμό

-Ποιος τύπος διατροφής συνδέεται με τα αυτοάνοσα και ποια τρόφιμα μπορούν να αποτελέσουν ασπίδα προστασίας. Τι λένε οι τελευταίες έρευνες

-Τι συμβαίνει με κάποιες υγιεινές τροφές που όμως δεν ενδείκνυνται για κάποια αυτοάνοσα

-Αν τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν και αν είναι όλα κατάλληλα 

Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς, επαγγελματίες και ειδικούς από το χώρο της διατροφής και της υγείας, φοιτητές από θεματικά πεδία Ιατρικής, Διατροφολογίας, Διαιτολογίας, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο και έχει ελεύθερη είσοδο.

Δηλώστε συμμετοχή στο info@infokids.gr, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Η ειδικός σας περιμένει όλους το Σάββατο 9/12 στις 12 στο Aegean College, Πανεπιστημίου 17, Σύνταγμα.

 
   Pin it
Instagram
 

Λίγα Λόγια

Το διαιτολογικό γραφείο στον Πειραιά διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό τελευταίας γενιάς (με ιατρική συσκευή για μέτρηση μεταβολισμού - MedGem) και τα διατροφικά προγράμματα που παρέχονται σε κάθε ενδιαφερόμενο είναι απολύτως εξειδικευμένα, έπειτα από προσεκτική λήψη ιατρικού και διατροφικού ιστορικού, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και το προφίλ του.

Facebook

Twitter Feeds

Επικοινωνία